Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:26, 16. 7. 2013.

| Kultura

Opet najavljuju holivudski film o Konstantinu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Telegraf.rs
konstantin-veliki.jpg
Konstantin Veliki, ilustracija

Scenarista Miroslav Mitić i producent Lukas Foster ponovo su najavili snimanje filma o Konstantinu Velikom. Iste planove imali su i u aprilu 2012. godine kada su jednu od uloga rezervisali za Novaka Đokovića.

Foster je producirao filmove “Gospodin i gospođa Smit” i “Čovek pod vatrom”, a spreman je da ekranizuje i životnu priču o caru Konstantinu.

Njegov savetnik za Balkan Andrej Pavlović rekao je da su u toku pregovori sa Vladom Srbije oko realizacije tog projekta i konkretnije informacije imaće po njihovom okončanju. Scenario potpisuju Ivana i Miroslav Mitić iz čijih je pera nastao i nastavak Zone Zamfirove, film “Vrati se Zone” koji će se snimati na Vlasini.

djokovic Novak Đoković na filmu, ilustracijaZanimljivo je da je ista ekipa najavila snimanje holivudskog hita o Konstantinu još aprila 2012. godine, kada je rečeno da će jednu od uloga tumačiti i Novak Đoković.

Iako je tada premijera najavljena za 2013. godinu, to se nije desilo. Kako objašnjava savetnik Fostera, Andrej Pavlović razlog za to su društvena i politička zbivanja.

- Na to su uticali između ostalog izbori i formiranje vlasti. Ceo projekat sada je dostavljen Vladi Srbije - rekao je Pavlović.

Miroslav Mitić, scenarista i vlasnik producentske kuće "Dream company", objasnio je da je scenario za film o Konstantinu rezultat 10 godina istraživanja po različitim svetskim bibliotekama, uključujući i vašingtonsku.

zona grad Foto: Vanja KeserPriča je, prema njegovim rečima, u osnovi ljubavna, sa nekoliko nivoa – hrišćanski, ljubavni, akcioni elementi, misterija.

Podsetimo, Miroslav je zajedno sa Ivanom Mitić napisao scenario za film “Vrati se Zone” koji bi trebalo da režira Jug Radivojević. Snimanje je najavljeno za maj sledeće godine, a proteklog vikenda premijer Srbije Ivica Dačić na Vlasini, gde će biti izgrađen filmski grad, zasadio je “drvo temeljac”

"Dream company" u stečaju

mitic Miroslav Mitić, foto: balkanmedia.comPreduzeće Miroslava Mitića prema podacima sa sajta Agencije za privredne registre nalazi se u stečaju od 2010. godine. Presudom Osnovnog suda u Nišu Mitiću je od 13. avgusta prošle godine zabranjeno vršenje dužnosti direktora u privrednom društvu u trajanju od 1 godine.

"Dream company" je inače osnovan u Nišu 2005. godine, sa osnovnom delatnošću, kako stoji u APR-u, snimanja i izdavanja zvučnih zapisa i muzike. Ova kuća producirala je filmove Zdravka Šotre "Zona Zamfirova" i "Pljačka Trećeg Rajha".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragoljub J.

    12:33 // 17. 7. 2013.

    Dok po US Miško D. juri pare da pokrije milionske dugove koje je ovde ostavio, izgleda da je u međuvremenu naučio sva slova, pa je rešio da od sitnog prevaranta postane pisac. Teško caru Konstantinu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: