Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 20. 5. 2015.

| Kultura

"Pesnička soba Branka Miljkovića" još sutra pred Nišlijama

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
soba branko miljkovic
Rekonstrukcija sobe "princa poezije"; foto: D. M. Car

Izložba dela spomen-sobe jednog od najpoznatijih niških pesnika Branka Miljkovića zbog velikog interesovanja niške publike biće produžena dva dana i trajaće do četvrtka 21. maja.

soba branko miljkovic Izložene i njegove fotografijePored delimično rekonstruisane Miljkovićeve radne sobe, u Galeriji NKC-a su izloženi rukopisi pesama, prevoda strane poezije, njegova lična dokumenta, fotografije, pisma, prva izdanja zbirki...

Postavka je usmerena na sam čin pisanja Branka Miljkovića i obeležavanje 60 godina od objavljivanja njegove kultne pesme “Uzalud je budim” sa kojom stupa na književnu scenu ondašnje Jugoslavije i u srpsku modernu poeziju - kažu u Niškom kulturnom centru.

Predmeti pesnikove zaostavštine se čuvaju u fondu Narodnog muzeja, a iako je bilo najava o otvaranju njegove spomen-sobe, to još nije učinjeno.

Izložba “Pesnička soba Branka Miljkovića“ postavljena je u “Noći muzeja" i izazvala je, kako navode u Niškom kulturnom centru, veliko interesovanje posetilaca. Ona je autorski projekat kustosa Jovice Mladenovića i književnika Gorana Stankovića, a organizatori su Narodni muzej Niš i Niški kulturni centar.

Radno vreme NKC-a (Bulevar Zorana Đinđića 37) je od 9 do 21 sat.

branko-soba2 Predstavljeni rukopisi i prve Miljkovićeve zbirke; foto: D. M. Car

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: