Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:52, 23. 8. 2015.

| Kultura

Počeli 50. Filmski susreti

Autor:Izvor:
Filmski susreti Niš
Tvrđava je njihova po 50. put; Foto: Vanja Keser

Sinoć je na Letnjoj pozornici u Nišu nastupom vokalnog okteta “Konstantin”, emitovanjem filmova “Bićemo prvaci sveta” i “Mali Budo” kao i velikim vatrometom otvoren 50. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma.

Na samom početku glumici Jelisaveti Seki Sablić je uručena je nagrada za životno delo, koja nosi ime doajena srpskog glumišta Pavla Vuisića. Nagradu je uručio predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije Vladan Živković.

Sa velikim poštovanjem pozdravljam nišku publiku i čestitam jubilej. Sigurna sam da je upravo publika zadužena za to što festival živi pedeset godina.Hvala publici, hvala žiriju a i meni pomalo hvala za ovu nagradu - poručila Sablićeva.

Vokalni sastav “Konstantin” otpevao je pesmu “Pod sjajem zvezda” kao i himnu Republike Srbije, a na repertoaru su se našli i songovi iz filmova koji su obeležili prethodne godine, poput “Samo malo” ili “Pukni zoro”.

Storija o najuspešnijoj košarkaškog generaciji "Bićemo prvaci sveta", u režiji Darka Bajića, otvorila je zvanični program festivala.

Crna komedija o mladom crnogorskom plejboju i krvnoj osveti, u kojoj glavne role nose Petar Strugar, Sergej Trifunović, Slobodan Ćustić, emitovana je druga, a publici se poklonio i deo glumačke ekipe.

Početak festival bio je i dobra prilika da se publika seti imena ljudi koji su zaduženi za trajanje festivala, pa aplauz nije izostao ni na pomen imena Stanka Tasića, Voje Mirića, Koste Carina, Dragana Đenića.

Večeras su na programu filmovi “Panama” i “Nebo iznad nas”, drama smeštena u vreme bombardovanja zgrade RTS-a u toku NATO agresije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran

    18:54 // 24. 8. 2015.

    Jadan je i narod i država...gde se "traži" Ceca..

  • vjuer

    22:32 // 23. 8. 2015.

    Da li bi neko iz NKC-a hteo da me ovlasti da za sledeću godinu registrujem domen festivala na Internetu? Ili da pitam gradskog većnika resorno zaduženog za kulturu, ako Grad Niš ima takvog?

  • mika

    21:26 // 23. 8. 2015.

    Po mom uverenju voditelji nisu umeli da naprave štimung, nisu najavili glumce već su ovi sami izašli na scenu pa su prošli sa tankim aplauzom, neke glumce su i zaboravili da prozovu nakon filma, slaba najava, loš scenario veceri, voditeljka nesto bolja od voditelja. Grupa Konstantin odlična kao i govor Gradonačelnika, pričao je iz glave i bez treme za razliku od direktorke festivala.

    • re

      11:21 // 24. 8. 2015.

      Slazem se, jako, jako los scenarijo, voditeljka mi nema sluha, dikcija joj je jako losa, za to bi bila bolja neka glumica ili profesionalna voditeljka, ovako od loseg make up-a, preko lose garderobe i za kraj losa dikcija, sve u svemu, jako los odabir voditelja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: