Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:26, 25. 8. 2016.

| Kultura

Počelo snimanje filma “Vrati se Zone“ u Vranju

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
ekipa-filma-na-prijemu-u-Vranju-foto-i.m..jpg
Deo ekipe filma sa rukovodstvom Vranja; foto. I.M.

Ekipa filma “Vrati se zone“, nakon nekoliko dana snimanja u Novom Pazaru, stigla je u Vranje gde će snimati scene u dva istorijska objekta, Pašinom konaku i Muzej kući Bore Stankovića u Baba Zlatinoj ulici.

Rukovodstvo grada priredilo je i prijem za deo ekipe koja već od petka kreće sa radom.

Nema mnogo gradova u Srbiji koji imaju istorijske objekte iz perioda od 1905. do 1908. godine kada se i odvija radnja našeg filma, pa su se gradovi gde snimamo Novi Pazar, Vranje, Niš, Valjevo, Pirot, Senta i Beograd prosto nametnuli – rekao je reditelj Jug Radivojević.

On je takođe dodao da će se u Muzej kući Bore Stankovića snimati eksterijer, a u Narodnom muzeju enterijer.

Na projektu je inače angažovano 60 glumaca i 400 statista iz različitih gradova. 2 Glumac Milan Vasić u Vranju se oseća kao domaćin; foto: I.M.

Jedan od glavnih protagonista Milan Vasić koji tumači lik Maneta istakao je da se oseća kao domaćin, jer je u Vranju proveo 15 godina i tu načinio prve glumačke korake, sarađujući sa pokojnim ocem Juga Radivojevića, Radetom Radivojevićem.

Njegova partnerka u filmu, glumica Brankica Sebastijanović prvi put je u Vranju i jedva čeka početak snimanja jer će se upravo u Vranju snimiti najveći deo njene uloge.

Producent filma Miroslav Mitić zahvalio se gradovima na podršci, kao i Ministarstvu privrede jer su pokazali, kako je rekao, izuzetan sluh za realizaciju ovog projekta koji je počeo u leto 2013. godine, a čija je premijera najavljena za januar 2017. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: