Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:08, 12. 6. 2014.

| Kultura

Počinje Festival evropskog filma u Nišu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
fest

Od četvrtka 12. juna do nedelje 15. juna u Nišu će biti održan Festival evropskog filma, na kome će biti prikazana ostvarenja kinematografije Portugala, Grčke, Nemačke i drugih zemalja.

Filmovi će biti prikazivani u bioskopu “Kupina” u dva termina, od 18 i od 20 sati.

Biće ukupno 8 projekcija, a filmovi koji će biti predstavljeni su “Putovanje u Portugal”, “Tvoja lepota ne znači ništa”, “Jerihov”, “Haritonov hor”, “Snežana”, “Sofija - istorija Evrope”, “Duška”, dok će na jednoj projekciji biti prikazano osam kratkih animiranih filmova koji su dobili nagradu BAFTA.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Program:

Četvrtak, 12. jun
18h -  Putovanje u Portugal (Portugal, 2011)

Sinopsis: Marija, ukrajinska lekarka, dolazi u Portugal da provede godinu dana sa Grekom, svojim suprugom koji je takođe lekar. Na aerodromu je imigraciona policija zaustavlja, sumnjajući da se iza njenog putovanja krije nešto sumnjivo, pošto je ona iz Istočne Evrope a njen suprug iz Senegala.

20h - Tvoja lepota ne znači ništa (Austrija, 2012) - Austrijsko - turska koprodukcija koja je osvojila sve najvažnije nacionalne nagrade u obe zemlje

Sinopsis: Dvanaestogodišnji imigrant Veysel i njegova porodica se sa teškoćom integrišu u austrijsko okruženje, a porodični problem su sve češći. Dok pokušava da svojoj simpatiji Ani odrecituje pesmu na nemačkom, prekida ga imigraciona policija.

Petak, 13. jun
18h - Jerihov (Nemačka, 2008) - Najbolji film godine po izboru nemačke kritike

Sinopsis: Nečasno otpušteni veteran sa avganistanskog ratišta, Tomas, se vraća kući u selo Jerihov gde ga lokalni tursko-nemački biznismen Ali zapošljava kao vozača. Tomas upoznaje Lauru, atraktivnu suprugu svog poslodavca…

20h - Haritonov hor (Grčka, 2005)

Sinopsis: Hariton je direktor škole u malom provincijskom mestu na ostrvu Krf, što mu daje priliku da uživa u malim životnim radostima, a hor je jedna od njegovih pasija.

Subota, 14. jun
18h - Snežana (Španija, 2012) - Dobitnik osam najvećih nacionalnih Goya nagrada

Sinopsis: Ekstravagantna, zbunjujuća, neobična improvizacija na temu bajke o Snežani smeštena u Sevilju dvadesetih godina prošlog veka sa ženskim matadorom u centru dešavanja.

20h - Sofija - istorija Evrope ( Bugarska, 2011)

Sinopsis: Terry Randall je Englez koji već više od deset godina živi u Sofiji. Njegova prijateljicaMerete dolazi iz Danske i Terry joj pokazuje lepote Sofije.

Nedelja, 15. jun
18h - Selekcija od osam dobitnika BAFTA nagrada za kratki i animirani film (Velika Britanija)
Filmovi: Orbit Ever After; Sleeping with Fishes; Island Queen; Sea View; Everything I Can See From Here; Keeping Up with the Joneses; I am Tom Moody; Room 8

20h - Duška (Holandija, 2007)

Sinopsis: Ostareli filmski kritičar provodi svoj usamljenički život između odlazaka u bioskop sve dok mu jednog dana ne dođe neočekivani posetilac.

Trejler za film "Putovanje u Portugal"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: