Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:48, 29. 7. 2014.

| Kultura

Zaječarska "Gitarijada" počinje u sredu

Autor:M. V. , J. C.Izvor:Južne vesti
gitarijada1
"Parni valjak" je prošle godine "napunio" Kraljevicu; Foto:Ivica Ivanović

Nastupima hora “Viva Vox“, Marije Šerifović i Vlade Divljana na lokalitetu “Feliks romulijana” i uručenjem ključeva Grada Zaječara novom rokonačelniku, sutra će od 20 sati početi 48. “Gitarijada”.

Do 2. avgusta na zaječarskoj “Gitarijadi” će na pet stejdževa nastupati 14 takmičarskih demo bendova iz 6 zemalja, dok će u revijalnom delu svirati 15 sastava, a svi koncerti su besplatni.

U četvrtak, 31. jula, na “Rock“ stejdžu, koji se nalazi u park-šumi Kraljevica, revijalni deo otvara prošlogodišnji pobednik “Gitarijade” vranjanski bend “Mud Factory“. Potom će nastupati bend “Prljavo kazalište“ nakon čega počinje prvi krug takmičenja demo bendova. Od ponoći će publika imati prilike da čuje grupe “Kerber“, “Death Saw“, “The Dibidus“ i “Čvrge“.

mad Prošlogodišnji pobednici "Gitarijade" ove godine nastupaju u revijalnom delu

Druge polufinalne večeri, na istom stejdžu u takmičarskom delu nastupa preostalih 7 demo bendova, dok će u revijalnom delu nastupati “Huti Ota Tre“, “Partibrejkersi“, “YU grupa“, “Goblini“ i “Pero Deformero“.

Poslednje, finalne večeri, biće proglašen pobednik 48. Gitarijade, a publika će moći da uživa u nastupima bugarskog benda “Sevi“, “Riblja čorba“, “Van Gogh“, “Atomsko sklonište“ i “Dža ili bu“.

Uporedo sa glavnim programom, na “World Music“ stejdžu na centralnom gradskom trgu, 31. jula od 19 sati nastupiće Ampar Sančez, 1. avgusta od 19 sati Lajko Feliks, dok će sastav “Balkan Strings” svirati 2. avgusta u istom terminu.

goblino "Goblini" jedni od hedlajnera ovogodišnje "Gitarijade"

Na “Guitar Art“ stejdžu, u pešačkoj zoni u centru grada, ljubitelji gitare moći će da čuju koncert etno muzike Bojane Nikolić i Bojana Jovanovskog 31. jula od 19 sati, resital klasične gitare Dua Starčević 1. avgusta u isto vreme, a 2. avgusta će na ovoj bini nastupati Bojan Ivanovski.

Na “Bike“ stejdžu, koji je deo 18. Moto skupa koji se održava na Kraljevici, u petak, 1. avgusta, nastupiće bendovi “Night Shift“, “S.U.S“, “Silent Act“, “No Name“, “Revolution“ i “Persona Non Grata“. U subotu, 2. avgusta, na ovoj bini sviraće Džimi Rodžers, “Band Project - Tosh“, “Helm“, “Konvoj“, “Bendover“ i “Centurion“.

Na zaječarskoj “Gitarijadi” biće održani i bogat propratni program koji obuhvata tribine, radionice za muzičare i izložbe.

Besplatan “rok kamp”

Za posetioce “Gitarijade” obezbeđen je i besplatan smeštaj u “rok kampu” koji se nalazi u park-šumi „Kraljevica“.

Kamp se otvara u sredu 30. jula, a zatvara u nedelju, 3. avgusta, a prema rečima organizatora “Gitarijade”, nije neophodna rezervacija mesta. Zainteresovani za boravak u kampu obavezni su da sami donesu šator i ostalu opremu za kampovanje.

Organizatori su za kampere obezbedili i jedan besplatan obrok dnevno u izviđačkom domu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: