Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:03, 9. 6. 2015.

| Kultura

Počinje francuski filmski karavan "Zločin i misterije"

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
zlocin i misterija
Epozoda "Zar ubijaju i disk-džokeje" poslednjeg dana karavana

Prikazivanjem filma Kriva u niškom bioskopu “Kupina” večeras će početi francuski filmski karavan - ciklus “Zločini i misterije”, a projekcije će biti održavane svakog utorka do 30. juna od 19 sati.

Nakon ovog filma, narednog utorka 16. juna na programu će biti Pupupidu iz 2011. godine, 23. juna biće prikazano ostvarenje Poslednja projekcija, a 30. juna dve epizode Crne serije rađene prema delu Didija Denenksa i Marka Vilara.

Prva tri filma koja će biti prikazana zabranjena su za mlađe od 12 godina. Ulaz na sve projekcije je 100 dinara uz besplatne kokice.


Program:

Kriva (2008, 105’)
Režija: Leticia Mason
Opis: Advokatu Lisjenu Lamberu jednog dana ponuđen je posao života: da pripremi odbranu jedne žene, Blanš Granvil, osumnjičene da je ubila svog muža. Jedna osoba ih svake noći posmatra. To je Luj Berže, policijski inspektor. Svako od njih traži istinu, svako od njih se raspituje o ljubavi. Ko je ubica? Pupupidu Pisac istražujući smrt jedne dame dobija inspiraciju za roman

Pupupidu (2011, 102’)
Režija: Žerald Istaš Matje
Opis: On je Parižanin i uspešni pisac krimi romana. Ona je plavuša, ikona francuskog sira Belle de Jura, uverena da je u prošlom životu bila Merilin Monro… Kada se budu sreli u najhladnijem gradu u Francuskoj, Mutu, on je bez inspiracije a ona već mrtva.

Poslednja projekcija (2011, 81’)
Režija: Loran Ašar
Opis: Mladi Silven posvećuje svoj život jednom opštinskom bioskopu osuđenom na propast. On živi u podrumu bioskopa čiji je, ujedno, urednik programa, kinooperater i prodavac karata. Svake noći, posle poslednje seanse, on izlazi i izvršava ritualno ubistvo …

Crna serija
Epizoda: Zar ubijaju i disk-džokeje
Režija: Orso Mire
Opis: Medicinska sestra Krista vodi radio emisiju o osuđenicima za jednu parisku stanicu. Osuđen na veliki broj godina, Manu prihvata da odradi jedan posao za policiju koji bi mu omogućio ranije oslobađanje i potragu za svojim izgubljenim sinom. Njegov posao: infiltriranje u stanicu, čiji su direktor i jedan od animatora-Nes povezani sa opasnom kriminalnom grupom. Već pri prvom susretu, Manu i Krista se zaljubljuju jedno u drugo.

Epizoda: Kada grad ujeda
Režija: Dominik Kabrera
Opis: Po prvom dolasku u Pariz sa svojom rođakom Zinom, Sari se čini da su joj snovi ostvareni. Teška vremena joj nisu nepoznata, njen život je slikarstvo a njen idol Baskijat. Međutim, kada otkrije da je Zina ubijena udarcima šrafcigerom, odlučuje da joj je bilo dosta.

Trejler za film "Poslednja projekcija"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: