Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 3. 11. 2014.

| Kultura

Počinju “Dani arhitekture Niša”

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
arhitektura nisa
Izložba koja će predstaviti kako se razvijala arhitektura u Nišu od davnina do danas

Otvaranjem izložbe “100 - Arhitektura Niša kroz vreme” u utorak, 4. novembra u 19 sati u Galeriji “Srbija” počeće 15. “Dani arhitekture Niša” koji će trajati do 13. decembra.

Kako napominju u Društvu arhitekata Niša, postavka ove izložbe predstavlja okosnicu budućeg arhitektonskog vodiča Niša i rezultat je četvorogodišnjeg stručnog i naučnog istraživačkog rada niških arhitekata.

Na izložbi će biti prikazano 100 odabranih objekata, a pored toga će u Galeriji grupa profesora i studenata niškog Elektronskog fakulteta koji čine tim “Arhimedija” predstaviti neke od objekata koristeći nove tehnologije.

U toku “Dana ahritekture u Nišu” biće prikazano 5 izložbi, praćenih uvodnim predavanjima, a organizuje se i četvoronedeljna studentska radionica iz oblasti unutrašnje arhitekture. Radovi sa te radionice biće predstavljeni kao posebna izložba na zatvaranju manifestacije.

Ljubitelji arhitekture imaće priliku da u Galeriji Društva arhitekata Niša u Ulici generala Milojka Lešjanina pogledaju izložbu nagrađenih i odabranih radova sa Beogradskog salona arhitekture, 20 radova na javnom prostoru koji su realizovani u Nemačkoj i postavku koja je omaž arhitekti Borislavu Spasiću.

Kompletan program manifestacije "Dani arhitekata Niša" zainteresovani mogu pogledati ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: