Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 20. 8. 2016.

| Kultura

Počinju "Filmski susreti" u Nišu

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
490x370-Filski-Petar-Stosic.jpg
Svečano otvaranje festivala od 20:30; Foto: Petar Stošić

Svečano otvaranje 51. “Filmskih susreta” je večeras od 20:30 na Letnjoj pozornici, a prve festivalske večeri posetioci će moći da pogledaju “Dnevnik mašinovođe” i “Sporazum”. Goste će na ulazu dočekati klovnovi.

Na svečanom otvaranju, kako su najavili organizatori, glumci neće samo ušetati na pozornicu crvenim tepihom kao ranijih godina.

Na ulazu je metalna konstrukcija visoka 4 m sa rasvetom, a imaćemo i klovnove koji će uveseljavati glumce i posetioce – kaže Saša Ristić iz Direkcije festivala.

Ključevi grada simbolično će biti uručeni Slobodi Mićalović, ovogodišnjoj predsednici žirija, nakon čega, uz vatromet, i zvanično počinju “Filmski susreti”. Nagrada “Pavle Vuisić” biće uručena Lazaru Ristovskom.

S obzirom na to da očekujemo gužvu, oni koji imaju karte trebalo bi da dođu makar sat vremena ranije u Tvrđavu. Sedišta su numerisana, a redari će upućivati posetioce na njihova mesta – dodaje Ristić.


Niški glumci prve festivalske večeri 

Prva projekcija na ovogodišnjem festivalu je film Miloša Radovića “Dnevnik mašinovođe”, u kome osim Lazara Ristovskog, uloge tumače Petar Korać, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Nina Janković, Danica Ristovski, Haris Burina i Tihomir Stanić.

Drugi film prve večeri je “Sporazum” u režiji Predraga Radonjića, a glavni glumci u ovom ostvarenju su niški glumci Aleksandar Mihailović, Marjan Todorović i Dejan Cicmilović. Uloge u ovom filmu tumače i Vasilija Kokotović i Haris Burina. Sporazum Niški glumci u filmu "Sporazum"; Foto: filmskisusretinis.org.rs

U okviru pratećeg programa od 19 sati u Balkanskoj ulici ispred Kupina bioskopa prikazivaće se studentski filmovi. U 22 sata u parku Svetog Save i u 22:30 u kafeu “Labirint” biće prikazani dokumentarni filmovi o dobitnicima nagrada “Pavle Vuisić”. Festivalska hronika je u kafiću “Belami” na Trgu kralja Milana kod Fontane.

Karte za “Filmske” prodaju se u Oficirskom domu gde je i Festivalski centar, kao i u prostorijama Turističke organizacije Niša. Kompleti koštaju 1.500 dinara, a ukoliko ostane karata posle prve večeri, prodavaće ih pojedinačno po ceni od 200 dinara za veče.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovana K

    17:32 // 21. 8. 2016.

    Na zvaničnom sajtu stoji da su studentski filmovi od 21, ne od 19. Došlo je do promene?

  • Mile

    01:40 // 21. 8. 2016.

    Nije loše... ali voditelji, katastrofa!!!

  • Dragoljub J.

    20:06 // 20. 8. 2016.

    Goste će na ulazu dočekati g.Bulat sa saradnicima i sa crvenim nosevima...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: