Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 26. 6. 2015.

| Kultura

Policija "zbog buke" prekinula koncert Hadžimanova u Leskovcu

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
naslovna
Vasil Hadžimanov na "Drum Dum Festu" 2013. godine; foto: drumdumfest.com

Zbog toga što je stanarima u centru Leskovca smetala buka, policija je pet minuta posle ponoći prekinula koncert Vasila Hadžimanova koji je sa bendom nastupao sinoć na zatvaranju "Drum Dum Festa". Nezadovoljna publika desetak minuta zviždala prema zgradama.

Džez muzičari Vasil Hadžimanov, Branko Trijić i Marko Đorđević svirali su sinoć pred Leskovčanima na poslednjoj večeri 5. Internacionalnog “Drum Dum Festa” koji se u ovom gradu održavao od 24. juna.

Atmosfera je, kaže organizatorka festivala Tanja Jovanović, bila fenomenalna, sve dok nekoliko minuta posle ponoći nije došla policija sa naredbom da se “koncert prekine u roku od 10 sekundi” jer su iz okolnih zgrada dobili 3 prijave protiv buke.

Bilo je jako neprijatno. I muzičari i publika su bili veoma razočarani. Na tom istom mestu u vreme “Roštiljijade” se postavlja šatra sa polugolim pevaljkama i muzikom koja se čuje do 3 ujutru. Nažalost, okruženi smo takvim sugrađanima koji u tome uživaju, a ovo im smeta - kaže Jovanovićeva.

Ona podseća da im je policija iz istog razloga i prošle godine prekinula koncert u toku nastupa benda E-Play. I ove godine su se, kaže, trudili da koncert ne traje dugo posle ponoći i “najverovatnije bi bio završen do pola 1”.

Jako nam je krivo što se ovako desilo, posebno ako uzmemo u obzir da je muzičar Marko Đorđević došao na nastup iz Amerike - kaže organizatorka.

Prema njenim rečima, razočarana i besna publika je u znak revolta zbog stanara kojima je smetala “buka” sa džez koncerta ovih vrsnih muzičara, još neko vreme zviždala prema zgradi iz koje su stigle prijave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lele

    21:02 // 28. 6. 2015.

    selo gori a baba se ceslja

  • shaft

    09:11 // 28. 6. 2015.

    JAZZ i paprikari-tesko!

  • Tugomir

    03:44 // 27. 6. 2015.

    U čemu je problem?? Ko još normalan smatra da je u redu držati budnim ceo kraj u toku radne nedelje posle ponoći?? Hadžimanov se školovao u Americi pa bi trebalo sa malo bolje zna kako stvari funkconišu. Tamo bi koncert bio gotov već u 10 uveče.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: