Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 28. 4. 2015.

| Kultura

Predstava “Porodične priče” izazvala suze i smeh Vranjanaca

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
unnamed.jpg
Mladi glumci iz predstave “Porodične priče”

Predstavu koju je po tekstu Biljane Srbjanović režirala Nikolija Zdravković, sinoć su premijerno izveli polaznici glumačke radionice omladinske scene pred vranjskom publikom.

Mladi glumci iz predstave “Porodične priče” izazvali su i suze i smeh kod vranjske publike. 2

Ovo je moja prva režija iz razloga što sam do sada uglavnom bila na sceni, izvršavajući glumačke zadatke, uporno učeći o tajnama scene i pozorišta. Posle par godina učenja, nekako se ovaj trenutak činio pogodnim da isprobam sebe i na ovom polju - kaže mlada režiserka Nikolija Zdravković.

Pored režije, mlada umetnica potpisuje i muziku za ovu predstavu. 3

Iako jesam “muzičko dete”, posvećena sam muzici i učenik sam srednje muzičke škole, pozorište je okidač koji budi stvaraoca u meni. Tako je i ova predstava dobila moju autorsku muziku - priča za Južne vesti mlada umetnica o svom rediteljskom prvencu.

Mladi Lazar Tasić koji tumači lik Vojina, Kristina Jovanović u ulozi Milene i Stefan Antanasijević koji tumači lik Andrije odlično su izneli ovu predstavu iza koje stoji puno rada.

Neverovatnom predanošću i entuzijazmom moji prijatelji i ja smo ukupno radili na ovoj predstavi oko 3 meseca. Svaka nova predstava je za nas stepenik više u glumačkom smislu, pa tako i ova nosi određene izazove sa kojima smo se suočavali proteklih meseci – kaže Nikolija.

Na pitanje zašto se baš opredelila za ovaj tekst koji ulazi u najrazličitije porodične odnose, Nikolija kaže da, upravo zato što mnoge stvari koje činimo svesno ili nesvesno u životu, dolaze iz porodice. 4

Sama naša ličnost se formira u skladu sa našom porodicom. Okruženi nezadovoljstvom, pogotovo u Srbiji danas, za nesreću krivimo ekonomiju, društvo, sudbinu, vreme, komšiju, a retko pogledamo oko sebe u ono nama najbliže - porodicu. E pa Biljana Srbljanović na vrlo vešt način sve nas “šamara” našom realnošću koju moramo ili da menjamo - ili nas neće biti! – kaže Nikolija.

Dodaje da ovom predstavom, kroz smeh, podsećaju na ono u čemu grešimo, sugerišemo i otvoreno prigovaramo društvu, kako bismo mi jednog dana u budućnosti pričali zdravije, lepše i bolje porodične priče.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: