Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 5. 5. 2011.

| Kultura

Premijera filma "O Gringo" u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
foto: samoprovereno.com

NIŠ - Dokumentarni film o životu Dejana Petkovića Ramba, najboljeg stranog fudbalera u istoriji Brazila, biće prikazan u subotu, 7. maja od 20h u Domu vojske.

- Na premijeru u Nišu dolazi i Rambo Petković. Prvo je premijera u Beogradu, pa u Novom Sadu i onda u Nišu, gradu gde je igrao Dejan - rekao je Boban Petković, brat i menadžer Dejana Petkovića.

Dejan Petković rođen je 10. septembra 1972. u Majdanpeku, gde je i počeo da igra fudbal u FK Majdanpek. Godine 1988. godine je prešao u Radnički iz Niša za koji je debitovao sa 16 godina i 15 dana i tako je postao najmlađi igrač koji je ikada igrao zvaničan meč u istoriji jugoslovenske Prve lige. Od 1992. do 1995. godine je igrao za Crvenu zvezdu, a nakon toga i za Real Madrid, Sevilju, Rasing, Santander. Tokom 1999. godine je otišao u Brazil, a na kratko je odlazio u Italiju, Kinu i Saudijsku Arabiju. Trenutno igra u Flamengu, a na kraju sezone će se oprostiti od aktivnog igranja fudbala. Odigrao je sedam utakmica za reprezentaciju Jugoslavije, a postigao je samo jedan gol.

Film "O Gringo" traje 90 minuta, a prikazuje fudbalsku karijeru Dejana Petkovića u Brazilu. "O Gringo" na portugalskom znači veliki stranac.

- Film o Rambu je izazvao veliko interesovanje kod gledalaca, i meni je zbog toga veoma drago jer mislim da svi treba da budemo izuzetno ponosni što je Rambo postigao ono što je postigao u Brazilu. Biti Srbin u Brazilu je jako lepo. Ovaj film je ne samo posvećen Dekiju, nego je posvećen jednoj umetnosti, jer je fudbal često zaista i umetnost. Kao što u filmu pamtite delove filma kao neke događaje koje povežete sa svojim životima, tako i fudbaleri, potezi i pobede koje oni označe, ostaju u našim glavama - rekao je Darko Bajić, režiser filma.

Cena karte za premijeru u Nišu je 250 dinara, a mogu se kupiti na blagajni Doma vojske.

Od 8. maja, film će u Domu vojske biti prikazivan svakog dana od 17h. Cena karte za projekciju je 200 dinara.

"O Gringo" - Trailer

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jk

    14:32 // 6. 5. 2011.

    Sramota Rambo

  • localloyal018

    00:23 // 6. 5. 2011.

    @H20 ,ne pametuj! Nislija je koliko i pola beogradjana koji su kao ''beogradjani''.
    Znamo mi da je on iz Majdanpeka,ali se ovde u Nisu afirmisao kao fudbaler,igrao 4 sezone za Radnicki.Da mu roditelji ne zive u Nisu,ne bi ni posetio ni pomenuo ovaj grad.Neka ga...

  • H20

    18:55 // 5. 5. 2011.

    Kakav paradox Nislija. Odakle to vama da je on iz Nisa?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: