Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 27. 10. 2014.

| Kultura

Premijera monokomedije “One stvari” u niškom teatru

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
one stvari
Bukvić se, kako kaže, trudio da predstava bude društveno angažovana

Predstava “One stvari”, po tekstu i u režiji niškog glumca Rista Bukvića koji tumači i glavnu ulogu, biće premijerno izvedena u niškom Narodnom pozorištu u petak, 31. oktobra od 20 sati.

Bukvić ovom monokomedijom obeležava 40 godina umetničkog rada, te je njom, kako kaže, želeo da dočara lepotu i tugu glumačkog poziva.

Predstava se bavi sadašnjim trenutkom, prati sve ono što se dešava u društvu.  Politiku, naš put ka Evropskoj uniji, odnos prema kulturi, krizu srednjih godina, odnos muškarca i žene, ljubav, naše generacije i onim čime je danas omladina zaokupljena - objašnjava Bukvić.

Ističe da za svaku sličnost sa stvarnošću nije kriv, kao i da svrha ove predstave nije omalovažavanje ili vređanje blo koga, već isključivo humor i zabava.

Žargon u predstavi je vrlo sočan, na moment i lascivan, ali kada su “one stvari” u pitanju, tu ne treba biti nikakav lažni moralista već govoriti otvoreno i precizno. I ne kriti činjenicu da “onih stvari” ima ne samo u bračnom životu, nego i politici - objašnjava niški glumac.

Risto Bukvić kaže da ovu priču nosi u sebi dugo, a da je odlučio da ljudima koji ga poštuju i uvažavaju posveti jedno veče, daruje im smeh i radost, mada kod nekih, kaže, možda izazove i srdžbu i gnev.

”One stvari” urađene su pod pokroviteljstvom Narodnog pozorišta u Nišu i  Udruženja dramskih umetnika Srbije. Pre ove, Bukvić je radio tri monodrame -  “Ivo Lola Ribar” , “Postupi po naređenju Živojine” i “Borci plaču posle rata”.

Karte za predstavu, po ceni od 300 dinara, u prodaji su na biletarnici Narodnog pozorišta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: