Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:06, 29. 1. 2016.

| Kultura

Premijera predstave "Bizarno" samo za starije od 16

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
uzfjgfzjfkgfkgfk.jpg
Karte se neće prodavati mlađima od 16 godina; foto: D.M.

Tuče, silovanja, oružje i motor na sceni, samo su sekvence sa predstave „Bizarno“ po tekstu Željka Hubača čija će se premijera odigrati u petak u 20 sati na sceni Narodnog pozorišta u Leskovcu, a karte se neće prodavati mlađima od 16 godina.

Čak je i plakat sa snimkom polomljenog nosa autentičan jer je reč o povredi koju je glumac Pero Bjeković „zaradio“ na jednoj od proba.

Gledali smo u snimak njegovog polomljenog nosa i odlučili da ga iskoristimo kao plakat za predstavu, a publika može da očekuje prave emocije i još bizarnije prikaze današnjice  i surove realnosti u kojoj živimo - tvrdi reditelj predstave i direktor gradskog pozorišta Stanislav Grujić.

Likovi koji ne vide svoju srećnu zvezdu u začaranom krugu mafijaša, sponzoruša i narkomana, kao i vešto odabrane cinične i ironične replike sa primesama govora u leskovačkom kraju, mamile su novinarima koji su pratili generalnu probu više od sat vremena i suze i smeh.

Narodno pozorište u Leskovcu odlučilo se da u svoj repertoar uvrsti “Bizarno” nakon vrtoglavog uspeha te predstave u izvođenju amataerskog dramskog ansambla Leskovačkog kulturnog centra.

Oni su to radili jako dobro i na nagovor dvojice glumaca koji su igrali u toj predstavi pružamo priliku ovom izuzetnom tekstu da nastavi da živi - ističe Grujić.

Od originalne postavke u predstavi glume Filip Radivojević i Nenad Mitrović. Ostale likove dočaravaju leskovačke glumice Nataša Stanković i Petra Dimitrijević, kao i gostujući glumac lazarevačkog pozorišta Pero Bjeković.

Svi u predstavi tumačimo po tri uloge. Pozorište je dalo šansu nama, mladim glumcima, da dokažemo da možemo mnogo, da pokažemo šta umemo i to nam mnogo znači - naglašava mladi glumac Filip Radivojević.

On je inače zvezda ove predstave koja se igrala u Leskovačkom kulturnom centru i nosilac najvećeg broja od 13 nagrada koje je osvojila po raznim festivalima u Srbiji.

Ova drama izvodila i na daskama Narodnog pozorišta u Beogradu i za nju se uvek tražila karta više.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    21:13 // 31. 1. 2016.

    Posto su, inace, deca od 16-20 godina izuzetno dobro psiholoski i emocionalno formirana, pogotovu u Srbiji, pa bi trebalo da im se omoguci da gledaju ovakve gluposti.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: