Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 19. 5. 2011.

| Kultura

Projekcija filma "Sestre" u Nišu

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Domaći film "Sestre" biće prikazan u Pozorištu lutaka 24. maja od 18:30h. Ovim filmom Srbija podržava kampanju UN-a u borbi protiv trgovine ljudima.

U ovom ostvarenju Vladimira Paskaljevića glume Ivana Vuković, Ljubomir Bandović, Ana Maljević, Bojana Maljević, Milica Mihajlović, Boris Isaković, Milena Predić, Ivana Šćepanović, Elizabeta Đorevska i Velimir Bata Živojinović. Produkcija je uradio "Monte Royal Pictures", dok je producent Bojana Maljević.

Radnja filma je smeštena u Sigurnu kuću u koju dolazi Marija (Ivana Vuković), devojka od 23 godine, koja je uspela da se izvuče iz lanca trgovine ljudima. Uz nepoverenje i strah počinje da se otvara Katarini (Ana Maljević), psihologu socijalne službe i policijskim inspektorima (Milica Mihajlović i Boris Isaković). Kroz Marijinu potresnu priču gledaoci saznaju kako je zajedno sa mlađom sestrom (Ana Mandić) stigla u bordel “Firenca“, negde u srpskoj provinciji, gde ih je vlasnik bordela Tadija (Ljubomir Bandović) držao zatvorene sa još nekoliko mladih devojaka. Svaka devojka je na različit način doživela okolnosti u kojima se našla: bez slobode kretanja, uz surovost, ucene i poniženja morale su da pristanu na seksualnu eksploataciju. Ono što devojke povezuje jeste: neinformisanost i želja za boljim životom.

Organizatori projekcije suPozorište lutaka i NKC, a pokrovitelji Ministarstvo unutrašnjih poslova – Policijska uprava u Nišu i Grad Niš.

Širom Srbije biće održane projekcije ovog ostvarenja i tribine o problemu trgovine ljudima, u cilju nastavka preventivne kampanje, koja će biti još jedna od jasnih dokaza spremnosti Srbije da se suprotstavi trgovini ljudima, naročito kroz prevenciju i zaštitu žrtava trgovine.

Filmom "Sestre" Srbija podržava svetsku preventivnu kampanju Ujedinjenih Nacija u borbi protiv trgovine ljudima pod nazivom "Blue Heart Against Human Trafficking", koja ima simbol plavo srce.

Ovaj projekat je jedan od pobednika konkursa Evropske unije “Podrška medijima u oblasti evropskih integracija”, a dobio je i donaciju Međunarodne organizacije za migracije (IOM). Realizovan je uz pomoć Vlade Republike Srbije i uz logističku podršku svih vladinih i nevladinih organizacija koje se bave borbom protiv trgovine ljudima. Zbog zaštite žrtava promenjena su imena, tačna mesta događanja i pojedini detalji radnje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: