Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:38, 12. 9. 2016.

| Kultura

Promocija poezije devojke koja se "uzdiže iznad života"

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Ana Ilić
Mlada pesnikinja ima pozitivne kritike i reakcije javnosti; Foto: Narodna biblioteka

Mlada pesnikinja iz Vladičinog Hana koja boluje od neizlečive i teške bolesti Ana Ilić, predstaviće svoje zbirke poezije “Pod svetlom istine” i “One zvezdane oči” u niškoj biblioteci “Stevan Sremac” u četvrtak 15. septembra u 19 sati.

Iz biblioteke poručuju da će prisutni moći da čuju poeziju "iz pera devojčice, koja iz tame šalje svetle poruke".

Ana Ilić boluje od Fridrajhove ataksije, retke bolesti koja pogađa nervni sistem i srce, a utiče na slabost mišića, koordinaciju pokreta i gubitak ravnoteže. pesnikinja Foto: arhiva JV

Ona se poezijom bori protiv bolesti za koju medicina još nije pronašla lek, a njene pesme postale su deo Antologije najlepših ljubavnih pesama srpskih pesnikinja” koju je priredila Gordana Simeunović.

Priznati srpski književnik Uroš Petrović je o Aninoj poeziji kazao da je "glas koji dopire do samog izvora sopstva, ogoljavanje bića u njegovoj tami".

Duša na megdanu sa strahom i laži i krhkom istinom sveta i reči iznenadne u tišini, samo se tako može čuti istina. Upravo tamo, u ćutanju, odjekuje pitanje – gde se to mimoilaze ljubav i ono što nazivamo čovečanstvom? Ana voli pesmom... uzdižući se stihovima iznad onoga što mislimo i verujemo da se zove život – kazao je Petrović.

Anine stihove će u biblioteci govoriti Emilija Radmilović, a osim autorke u programu učestvuje i niški novinar Velibor Petković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: