Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 12. 10. 2012.

| Kultura

Promotivni film o Konstantinu Velikom

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
d

Uskoro bi u Nišu mogao da se snimi promotivni film o životu Konstantina Velikog po scenariju autora "Konstantinovog raskršća" Dejana Stojiljkovića.

Film ima za cilj da promoviše činjenicu da je Naissus mesto rođenja ove značajne istorijske ličnosti, a u cilju obeležavanja jubileja 1700 godina od Milanskog edikta. 

Spot bi trebalo da promoviše Niš i govori o Medijani, anitičkom Naisu i viđenju Milanskog edikta, a planirano je da bude snimljen najmodernijim tehnikama.

- Film će se snimati modernim tehnikama, tačnije ispred "zelenog platna" što znači da je samo glumac "živ", a cela pozadina se generiše kompjuterski- objašnjava Dejan Stojiljković po čijem će scenariju film biti snimljen.

On naglašava da je ovom modernom tehnikom već urađen probni snimak i da je on delo talentovanih mladih Nišlija koji će u učestvovati u realizaciji projekta.

Ipak, Stojković naglašava da realizovanje ideje još uvek nije počelo jer je snimanje ovakvog filma veoma skupo. On ističe da očekuje podršku Grada i donatora jer bi film predstavlja dvostruku promociju Niša.

- Sa jedne strane govoriće o životu rimskog impreatora Konstantina Velikog koji je rođen u Nišu, a sa druge kompletnu ekipu koja će raditi na filmu čine kreativni talentovani mladi ljudi iz našeg grada - kaže Stojiljković.

On najavljuje da će krajem meseca u galeriji "Srbija" biti održana promocija projekta da bi se građani upoznali sa ovom idejom i kompletnom ekipom koja će raditi na spotu, ali i da bi se pronašla podrška za realizaciju projekta.

Snimanje filma nije jeftino i prema procenama Stojiljkovića moglo bi da košta 20.000 hiljada evra, ali  bi doprinelo promociji celog grada jer bi govorilo o velikom vladaru koji je rođen u Nišu.

- Film će govoriti o Konstantinovom životu, ali o onim momentima koji su vezani za Niš kao što je Milanski edikt - dodaje Stojiljković.

Za scenario je zadužen Dejan Stojiljković, režiser filma je Boban Rajković, a muziku će praviti Miloš Vukotić. Postprodukciju će raditi tim "Istorijske rekonstrukcije" čiji je vođa Nenad Petrović.

Projekat će se realizovati pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Niš. 

Konstantin Veliki - Teaser Trailer HD

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nislija

    19:30 // 13. 10. 2012.

    Bravo za ovu ideju

  • Goran

    14:59 // 13. 10. 2012.

    Zamolio sam vas za malo profesionalizma i kritikovao novinarku zbog naslova, a vi komentar ne objavljujete, stvarno sramota, mada sam ipak pogresio, trebalo je da vas zamolim za puno profesionalizma, jer ovakvim selektiranjem komentara pokazujete koliko vam to nedostaje.

  • Goran

    13:31 // 13. 10. 2012.

    Molim urednika da gore potpisanu ``novinarku`` upozna da se pomenuti film NE SNIMA po ``Konstantinovom raskrscu``, vec da je scenarista filma pisac pomenutog romana. Malo profesionalizma ne bi skodilo sajtu...probajte, mi cemo se osecati lepse, a vi cete biti zadovoljniji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: