Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 13. 7. 2016.

| Kultura

Prozivka "Nišvil" volontera 5. avgusta

Autor:B. J.Izvor:Južne vesti
Nišvil volonteri
Veliko interesovanje mladih iz Evrope za volontiranje; foto: promo

Na ovogodišnjem Nišvilu biće angažovano 300 volontera iz preko 10 evropskih zemalja, a volonterska prozivka je zakazana za 5. avgust na amfiteatru na keju kod Šabanovog spomenika.

Od 829 kandidata koji su se prijavili na konkurs biće odabrano 300 najboljih, a prema rečima njihovog koordinatora Marjana Cvetkovića ove godine je bilo najveće interesovanje.

U odnosu na broj volonterskih akreditacija ove godine će biti najveća konkurencija jer je skoro tri volontera konkurisalo za jedno volontersko mesto. I ove godine gotovo da nema grada u Srbiji koji nema svog predstavnika na ovogodišnjem konkursu za volonterski tim - kaže Cvetković.

Volontiranje na Nišvilu je počelo 2010. godine, 2012. je volonterski tim odlikovan zlatnikom sa likom Cara Konstantina, a 2013. je proglašen za najkvalitetniji omladinski projekat u Srbiji.

Posle 6 godina volonteri su postali primer volontiranja o kome se priča i prepričava i van granica naše zemlje, brojne su pozitivne kritike i muzičara i medija. Ove godine, sedmi put, očekuju nas novi izazovi, ali i dalje će volonterski program biti značajan segment u organizaciji festivala - kaže Cvetković.

Nišvil volonteri Do sada je kroz volontiranje prošlo nekoliko hiljada mladih; foto: promoMeđu kandidatima su mladi iz Srbije, BiH, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Rusije, Bugarske, Danske, Italije, Portugala, Švedske, Velike Britanije i Sudana.

Oni koji budu prošli prvi krug biće intervjuisani do kraja jula, kada će biti objavljena i lista volontera i volonterki raspoređenih u 12 sektora: pomoćnik vođe tima, domaćin publike, domaćin muzičara, “bubamara”, “pčelica”, marketing, pres, tehnička podrška, logistika, ketering, radionice, obezbeđenje.


Zbog para ove godine manje volontera

U odnosu na prošlu godinu, kada je bilo 400 volontera, ove godine su, kako tvrde u “Nišvilu” bili prinuđeni da taj broj smanje.

“Nišvil” će sedmu godinu zaredom održati status festivala džeza i volontera, ali je zbog hroničnih finansijskih problema kao i izostanka podrške volonterskom projektu prinuđeni smo da se broj volontera smanji - kažu organizatori festivala.

Inače, dosad je kroz volontiranje na Nišvilu prošlo preko 2.000 mladih iz 100 različitih gradova zemlje i inostranstva.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: