Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:53, 29. 8. 2014.

| Kultura

Publika izabrala Brankicu Sebastijanović

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
brankica
Brankica Sebastijanović je bila glumica pete festivalske večeri

Za najboljeg glumca 49. “Filmskih susreta” svojim glasovima niška publika je proglasila Brankicu Sebastijanović koja je tumačila lik Ljiljane u romansi “Kad ljubav zakasni”.

Ona se za ovo priznanje “borila” sa Milošem Bikovićem, Borisom Milivojevićem, Bojanom Perićem, Hanom Selimović i Anitom Mančić koji su, kao i ona, bili glumci večeri po izboru publike.

S druge strane, Hana Selimović, koja je bila glumica 4. večeri festivala, dobitnica je nezvanične nagrade festivala - za najbolju žensku ulogu po oceni srpske kritike FIPRESCI, za lik Leni u filmu “Neposlušni”. Ovaj stručni žiri za najbolju mušku rolu nagradio je Borisa Milivojevića za ulogu Marka u filmu “Spomenik Majklu Džeksonu”.

DSC-5889 "Zlatna lincura" za ekipu filma "Neposlušni"; Foto:Vanja Keser

Nagrada "Zlatna lincura" dodeljena je filmu “Neposlušni”, rediteljke Mine Đukić. Ovo je nagrada 8. Jahorinafesta, međurodnog festivala ekološkog i turističkog filma, a dodeljuje se za delo koje afirmiše lepotu prirode, ljubavi i ekologiju duše.

Zvanične nagrade “Filmskih susreta” biće dodeljene večeras od 21 sat na Letnjoj pozornici, nakon čega će festival zatvoriti dokumentarni filmovi “Lauš” i “Moj city, moj Niš”.

Među zvaničnim nagradama koje će biti dodeljene su "Naisa" - Gran pri festivala za najbolje umetničko ostvarenje na festivalu, "Car Konstantin" - nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu, "Carica Teodora" - nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu, Povelja za najbolju žensku ulogu, Povelja za najbolju mušku ulogu, Nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu, Nagrada za najbolju mušku epizodnu ulogu i Nagrada za debitantsku ulogu.

“Top je bio vreo” ostavio snažan utisak

DSC-6639 Anita Mančić glumica 6. večeri po izboru publike; Foto:Vanja Keser

Ekipa filma “Top je bio vreo”, koji je sinoć prikazan na “Filmskim”, istakla je na konferenciji za novinare da ova drama, kako su primetili po reakcijama, snažno deluje na ljude, kao i da je niška publika nakon projekcije delovala potreseno.

- Verujem da će ovaj film vremenom opstati i na dobar način upozoravati sve nas kako lako možemo da kliznemo u tragediju - rekao je producent i glumac Tihomir Stanić.

Za ulogu Tidže u ovom filmu, Anita Mančić je proglašena glumicom šeste festivalske večeri. Ona napominje da se trudila da svojim likom nikoga dodatno ne povredi, pošto je u ratu u Bosni mnogo ljudi povređeno i svi su nešto izgubili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: