Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 12. 6. 2012.

| Kultura

Revija srpskih filmova u "Vilinom gradu"

Autor:Lj.S.Izvor:Južne vesti
sesir profesora koste vujica

Od 13. do 17. juna posetioci bioskopa "Vilin grad" moći će da pogledaju 5 najgledanijih srpskih filmova u proteklih godinu dana "Šešir profesora Koste Vujića", "Ustanička ulica", "Montevideo, Bog te video", "Beli lavovi" i "Parada".

Revija će početi 13. juna, a prvi na repertoaru je film Zdravka Šotre "Šešir profesora Koste Vujića", priča o liku i delu nekoliko najvećih srpskih genija u trenucima njihovog sazrevanja pred maturu i neverovatnom profesoru Vujiću, za koga je njegov đak Mihailo Petrović-Alas napisao da je bio najoriginalniji profesor 19. veka.

Ovo domaće ostvarenje biće prikazano od 20h i 22:20h u sali 2.

Drugog dana revije, 14. juna od 20h i 22h biće prikazan triler "Ustanička ulica" Miroslava Terzića, koji je, kao i film "Beli lavovi", bio srpski predstavnik na ovogodišnjem Kanskom festivalu u okviru Regionalnog paviljona.

Prvenac Dragana Bjelogrlića "Montevideo, Bog te video" biće prikazan 15. juna od 20h i 22:30h. Priča o podvigu mladih srpskih fudbalera u Montevideu davne 1930. godine je trijumfovala na dodeli godišnjih FIPRESCI nagrada sa čak pet titula, uključujući i nagradu za najbolji film.

Film "Beli lavovi" kultnog Lazara Ristovskog će biti 16. juna od 20h i 22h. Ovo ostvarenje govori o ljudima, intelektualcima koji se teško snalaze u  teškim vremenima sadašnjice, pa su prinuđeni da rade poslove, koje inače ne bi.

Reviju najgledanijih srpskih filmova će 17. juna zatvoriti film "Parada" reditelja i scenariste Srđana Dragojevića. On će biti prikazan od 20h i 22:10h u sali 2. Film je u bioskopima u Srbiji za nepuna dva meseca prikazivanja  videlo 300.000 ljudi. Film je dobitnik prve nagrade publike na 62. festivalu u Berlinu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: