Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:31, 29. 11. 2015.

"Sajmovi knjiga su se pretvorili u vašar"

sajam knjiga Prema rečima Hamovića veći broj izlagača ne znači i kvalitetan Sajam knjiga; foto: V. Keser

Umesto da sajmovi promovišu čitanje, autore i nova izdanja, pružaju mogućnost čitaocima da se druže sa piscima, u Srbiji uglavnom liče na pijacu gde se kupuje upola cene i na gomilu, ocenjuje predsednik Udruženja profesionalnih izdavača Srbije i direktor izdavačke kuće “Clio” Zoran Hamović.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Ma da

    08:57 // 29. 11. 2015.

    Bitno da se naplati karta 100 din, a to sto se na sajmu nadju iste tezge kao pod satorom u centru, sto nema promocija i sto se nijedan znacajniji pisac nece videti, nema veze, i tako se godinama vec ljubitelji knjiga snalaze oko kupovine, pa im Sajam i ne treba.

  • kada je toliko

    09:13 // 29. 11. 2015.

    zgrožen niškim sajmom, predlažem, neka naredne godine ne dolazi.

  • Mile Is

    10:34 // 29. 11. 2015.

    Posto je "gospodin" silno krikokovao ovogodisnju organizaciju Sajma knjiga, sta je on licno uradio da istu unapredi i/ili poboljsa? Najlakse je druge kritikovati a pri tom nista ne raditi!

  • Milutin M.

    10:42 // 29. 11. 2015.

    Još da grad Niš ima Upravu za kulturu, većnika za kulturu, katedru za književnost...čekaj, ovaj!
    Mi smo imitacija Grada. Sami smo birali pa se čudimo posle.

  • Dexter

    11:01 // 29. 11. 2015.

    Delimicno tacna, ali pretenciozna opservacija direktora izdavacke kuce cija su izdanja mahom usko kulturno usmerena, izuzetno skupa i zato slabo prodavana u ovoj kulturnoj provinciji. Otud i njegov prezir prema prodaji knjiga "na kilo". Ja sam ipak od onih koji jedva cekaju sajam bas zbog velikog izbora knjiga po snizenoj ceni i svaka druga funkcija sajma, mada pozeljna, po meni je sporedna.

  • ГоранЧе

    12:47 // 29. 11. 2015.

    УНИВЕРЗИТЕТСКИ ГРАД НИШ не сме себи да дозволи овакву критику. Просто и једноставно НЕ СМЕ! Академски корпус људи који живе у овом граду је несагледив потенцијал за стварање и неговање највиших уметнички и културних вредности...господо В Л А С Т О Д Р Ш Ц И!

  • Luka

    15:30 // 29. 11. 2015.

    Bice da mu firma ne posluje kako treba,pa sajmovi su vasar.A jel Bg sajam vasar?
    Nije....kako nije kad je glavni grad velikog vasara koji se zove Srbija.
    Pogledajte gde "on" to izjavljuje....u prestonici "niko cuo"za njega nije..

  • AntiPA

    16:41 // 29. 11. 2015.

    Popularni i prorezimski knjizevnici, to su dve grupe pisaca koji definisu literalni ukus nacije. Danas je to sve jedna ista Farma, polupismen cetnicki diskurs, ponizavajuca zbirka misli koja svojim kvazi-intelektualizmom dominira standovima sajma knjiga, kioscima za stampu, na zalost i pozoristima i filmovima. Dok je tako, nema nam spasa.

    • Dragoljub J.

      19:15 // 29. 11. 2015.

      Potpisujem. Kakva nacija, takav i ukus, kakva tražnja, takvi trendovi. A oni su uglavnom mitomansko-kičerajski. Trećerazredne stripoteke. Kao takvi, precenjeni su prvenstveno od nazovi "elite", koja će i za zbirke kuvarskih recepata uskoro da dodeljuje nagrade, samo da zadrži svoje jadne pozicije diljem politbirovskih redakcija. "Četnički diskurs"... Slažem se, ali to je i uvreda za četnike :)

  • shaft

    19:31 // 29. 11. 2015.

    Covek je potpuno u pravu,ja to komentarisem vec tri godine,kako je ova koalicija na vlasti!Direktorka jeste lepotica,ali to nije dovoljno da se vodi ustanova kulture!Otaljavanje i tezgarenje i saplitanje o itisone,najvise se kupuju knjige iz kutija,na rasprodaji!Autori smatraju da je ovde beda i ne dolaze na promocije,znaju i materijalno i duhovno stanje Nislija!

  • Pera Peric

    19:47 // 29. 11. 2015.

    Изузев појединих штандова (свега 4-5), сви остали су били исти!Треба забранити да се продају књиге издавачких кућа које нису издале те књиге,а које продају на штанду!Слажем се са Хамовићем, јер оно је било буквално продавање књига на кило!Сваки штанд је нудио исте књиге! Свака част загребачкој "Деметри" Одушевљен сам њиховим издањима!Одударали су од осталих својим оригиналним издањима!!!

  • Pera Peric

    19:50 // 29. 11. 2015.

    Само да додам:када неко није способан да у граду замени улично осветљење које не ради месецима, како може бити способан да организује Сајам књига или било коју другу културну делатност?!Како очекивати од некога да ради на култури,када не може да разликује НИМУС од БЕМУСА,тражећи укидање џез фестивала и форсирање певаљки уз "једење и пијење"!

    • Zlaja

      22:47 // 29. 11. 2015.

      Pa realno ovde NIMUS i nije prepoznatljiv obzirom ko vodi Simfonijski i NKC. Ne zna se sta im je krace pamet ili suknje.

    • Nikita

      23:13 // 29. 11. 2015.

      Pero, baš mi je stalo do džez festivala, to je pravac koji je duboko ukorenjen u našoj tradiciji i istoriji.O čemu vi pišete ? Da je vlast nesposobna, JESTE, to se slažem, ono što bih za njih napisao ovde ne bi bilo objavljeno. Sajam knjiga predstavlja vašar neukusa i stare literature, otprilike ono što je ostalo iz prethodnih godina. Stručna literature , nema je ?!? DNO je prava reč!

  • Najviše nam fale Čitaoci

    14:10 // 30. 11. 2015.

    I to zaposleni.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: