Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 28. 3. 2016.

| Kultura

Škola kreativnog pisanja u niškoj Biblioteci

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
miloš petkovic
Pisac poznat po naučnoj i epskoj fantastici, ali i nedavno objavljenom horor romanu; foto: Miloš Petković Perunov Hroničar

Niški pisac Miloš Petković, poznat po trilogiji “Perunov hroničar”, vodiće četvoronedeljnu školu kreativnog pisanja, fokusiranu na kratku priču, koju organizuje Narodna biblioteka „Stevan Sremac” u Nišu.

Zainteresovani se mogu prijaviti do 4. aprila, a uslov je da kandidati za prijem imaju od 16 do 30 godina, da su članovi niške Biblioteke i da već imaju izvesno iskustvo u pisanju proze. Prvi čas će biti održan 10. aprila.

U Biblioteci napominju da cilj ove škole nije samo upoznavanje njenih polaznika sa tehnikom pisanja, već da “treba i da im pruži odgovore na suštinska pitanja koja direktno i indirektno prate literarno-kreativan čin”.

Treba da odgovori kako da na pravi način uplove u svet pisane reči i profesionalno se bave pisanjem, kako da dođu do izdavača i kako da najadekvatnije svoj rad predstave čitalačkoj publici i medijima - objašnjavaju u Biblioteci.

Nakon završene škole, polaznici će dobiti zadatak da napišu po jednu kratku priču, a stručna komisija će oceniti koja je najbolja i ime pobednika objaviti 13. maja, na Dan Biblioteke.

Broj polaznika je ograničen, a zainteresovani se mogu prijaviti tako što će popuniti formular, koji se nalazi na sajtu biblioteke i poslati ga na mejl [email protected] ili dostaviti lično u Biblioteci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prof. Dr Milan

    19:11 // 28. 3. 2016.

    Dragoljube da li vi radite u Laguni pa znate... Milos je decko koji ce do 30 godina imati 10 knjiga... Njegove knjige su na teritoriji Vojvodine uvedene kao skolska literatura... A sta ste vi postigli u zivotu... Daj boze da ste procitali ikada jednu knjigu... Lako je pljuvati a tesko je pogledati sebe u ogledalu...

  • Dragoljub J.

    18:09 // 28. 3. 2016.

    Poštovani Čitaoče. Sa dvadeset i nešto godina Mir-Jam je imala već 10 romana. Jel to nivo o kojem pričamo? Milošu svaka čast, ali Laguna je surova komercijala i kao takva generator šunda i mitomanske (pulp) literature. Jel ste čuli za Zvonka Karanovića? On nema ugovor sa Lagunom, nema marketing, ali spada uživa glas autentičnog autora. Ja lično ne bih, priznajem, nemam dovoljno znanja. Pozdrav.

    • Vlada G.

      18:45 // 28. 3. 2016.

      Haha, kakav demagog. Poredite Mir-Jam i epsku fantastiku?!! Onda niste čitali ništa od Miloša. Drugo, Karanovića je objavljivala Laguna (tri njegove knjige), proverite sledeći put. Treće, Laguna sve objavljuje šund je li? Pekić, Filip David, Velikić itd, itd. Smešno. Milošu podrška, zna se šta je šund i ko nisu pravi pisci, poput Bačićke, Lauševića, Marčela, Ive Štrljić itd.

  • Dragoljub J.

    14:41 // 28. 3. 2016.

    Još kad bi doveli nekog pravog pisca, pa bi sve i imalo smisla...

    • Citalac

      16:07 // 28. 3. 2016.

      Sa dvadeset i nesto godina sest romana, ugovor sa Lagunom. Dragoljube, razmislite. Mozda Vi mozete da vodite ovu skolu.

    • Још један читалац

      17:04 // 28. 3. 2016.

      Тачније, седам књига у 29 година, неколико награда, велика читаност. А тек следи оно најбоље од Милоша, тамо неки небитни Драгољуби могу само то да посматрају на телевизији и кипте!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: