Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:03, 22. 1. 2014.

| Kultura

Stvarnost kroz objektiv fotoreportera “Bete”

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
fotografije
Izloženo je 58 fotografija nastalih tokom 2012. godine

U Galeriji “Srbija” Nišlije do 2. februara mogu razgledati najbolje novinske fotografije “Betinih” fotografa iz jugoistočne Evrope.

IMG-4391 Na 58 fotografija, nastalih tokom 2012. godine, mogu se prepoznati akteri političkog života, neobični detalji “uhvaćeni” na sportskim takmičenjima, ali i obični ljudi u nesvakidašnjim prilikama.

Fotoreporter Novinske agencije “Beta” iz Niša Saša Đorđević, čija se dela takođe mogu videti na izložbi, kaže da Nišlije nisu često u prilici da razgledaju novinsku fotografiju, pa da je zato i interesovanje prilično veliko.

- Nišlije sada imaju jedinstvenu priliku da na jednom mestu vide dosta fotografija koje su obeležile 2012. godinu i to iz 10 zemalja - kaže Đorđević.

Na konkurs “Betina fotografija godine” prispelo je, kako se navodi, 511 fotografija od 120 autora, a među izloženim radovima mogu se videti i tri prvonagrađene fotografije, čiji su autori Andrej Isaković, fotoreporter nedeljnika “NIN”, zatim Bernard Čović iz zagrebačkog lista “Glas koncila” i Marko Jurinec iz hrvatske foto-agencije “Piksel”.

Pored Beograda izložba je bila postavljena u Zagrebu i Novom Pazaru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: