Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:51, 4. 2. 2016.

| Kultura

Tasovac otvara Salon knjige i grafike u Pirotu?

Autor:M.MitićIzvor:Južne vesti
salon
Ovako je bilo prošle godine; foto: JV arhiva

Tradicionalni, 17. Salon knjige i grafike 2016. biće održan od 12. do 19. februara u Sportskoj hali Kej u Pirotu, a ove godine salon će imati tridesetak štandova, na kojima će 25 izdavača prezentovati svoja izdanja. Svečano otvaranje zakazano je za petak 12. februar u 10 sati.

Kako je istakao Aleksandar Šarović iz Doma kulture Pirot, Salon neće otvoriti Dragan Velikić, dobitnik NIN-ove nagrade, kako je prvobitno najavljeno.

Do saradnje sa Velikićem nije došlo, ali smo u pregovorima sa Ministarstvom kulture, i verovatno će ove godine svečanom otvaranju prisustvovati Ivan Tasovac, ministar kulture i informisanja. Napomenuo bih da će sve promocije biti održane u Medija centru - rekao je Šarović.

U četvrtak, 18. februara biće dodeljena sajamska priznanja, kao i nagrade za najbolju kratku priču sa konkursa koji se svake godine organizuje pre Salona. Istog dana biće promovisana i zbirka u kojoj će se naći tri nagrađene priče i još 12 sa konkursa po izboru stručnog žirija.

Cena pojedinačne karte  za odrasle biće 50 dinara, porodična karta 100 dinara, a cena karte za decu i učenike 30 dinara. Svaka kupljena ulaznica učestvovaće u nagradnoj igri u kojoj će, poslednjeg dana Salona biti podeljeno 20 kompleta knjiga.

Organizatori tradicionalnog Salona knjige i grafike su Dom kulture Pirot, Narodna biblioteka Pirot i Opština Pirot.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hoće li

    12:18 // 4. 2. 2016.

    otvoriti ili zatvoriti Nišvill?

    • shaft

      18:03 // 4. 2. 2016.

      Zajedljiv si,pa bih ti preporucio da se ne brines mnogo,slusaj si Cecu i ostale teheran folkere,Nisville ce ,u inat vama i osornom Tasovcu ,opstati!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: