Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 27. 8. 2012.

| Kultura

Tehnički problemi na Filmskim

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Filmski-JV-(10-of-21).JPG

Drugo veče Filmskih susreta obeležila je velika poseta, ali i mali incident pri pokušaju projekcije drugog filma. Za glumca prve festivalske večeri glasovima publike izabran je Aleksandar Berček. Između dva filma održan je pomen preminulim glumcima i drugim velikanima srpske kinematografije.

Za ulogu profesora Koste Vujića u filmu "Šešir profesora Koste Vujića", glasovima publike izabran je najbolji glumac prve festivalske večeri- Aleksandar Berček. Iako se nije pojavio pred Nišlijama nakon proglašenja usledio je gromoglasan aplauz. Svi glumci večeri biće nagrađivani knjigom Miloša Grozdanovića.

Nakon standardne procedure i uvertire u filmski program, pred gotovo prepunom letnjom pozornicom održana je projekcija filma „Zverinjak“. Film je ostvarenje reditelja Marka Novakovića.

U pauzi između dva filma Nišlije su se podsetile velikana srpskog glumišta, koji je preminuo 20-og decembra prošle godine. Reč je o proslavljenom glumcu Petru Kralju. Takođe je u IN MEMORIAM-u pomenut popularni reditelj Miomir Miki Stamenković poznat po filmovima „Pod istim nebom“, „Neka druga žena“, „Lager Niš“ „Devojački most“

Uprkos brojnim pokušajima organizatora da  projekcija filma „Doktor Rej i đavoli“ počne na vreme i protekne u najboljem redu, ponovila se situacija od prethodne večeri. Mnogobrojna razočarana publika je napustila letnju pozornicu već pri prvom vraćanju početnih kadrova filma, dok su oni uporniji čekali da film zaista počne.

- Došao sam upravo zbog ovog filma na festival i ne mogu da poverujem da je na jednom ovako velikom festivalu moguća takva neorganizacija. Pokušaj da se pusti prevod za delove na engleskom i čitav kolaps me je razočarao. Plašili smo se da nas ne rastera kiša, a ipak su drugi faktori presudili - izjavio je Marko, jedan od posetilaca festivala.

Ekipa Južnih vesti ostala je uskraćena za bilo kakvu izjavu organizatora. Voditelji programa su rekli da film iz tehničkih razloga i zbog oluje neće biti prikazan.

Večeras su na programu filmovi „Ustanička ulica“ i „Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“, dok će između filmova biti uručena nagrada „Pavle Vujisić“ glumcu Marku Nikoliću, za izuzetan doprinos srpskom filmu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan Milovanovic

    13:31 // 27. 8. 2012.

    A zasto Bercek nije dosao? U ovih 5-6 dana sve je podredjeno i posveceno glumcima, publika dolazi zbog njih, ljudi nemaju gde da ih vide uzivo kao u bg pozoristima, sta moze pobogu te veceri da im bude vaznije?! Uostalom, sada i nisu dosli neki veliki, jaki, dobri glumci, doajeni.. ovi mladi su totalno nepoznati, imaju 2-3 filma iza sebe i tek treba da izgrade ime i postanu veliki, ako uopste.

  • Andrija

    12:22 // 27. 8. 2012.

    Vatromet je bio jedan od pozitivnih stvari na samom otvaranju festivala.
    Vatromet nikada lepsi i dugotrajniji nije bio.

  • Vlada

    12:07 // 27. 8. 2012.

    Sto se tice organizacije i otvaranja potpuno se slazem sa Snezanom, sramota je da se desavaju takve stvari,pogotovu na otvaranju. Medjutim, jedina dobra stvar je bio taj vatromet koji je bio vanserijski,mozda najbolji od kada ja gledam filmske. Ali sve ostalo,pocev od tona do vracanja filma unazad deluje totalno amaterski i prosto.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: