Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 10. 11. 2015.

| Kultura

"Tramvaj zvani želja" otvorio Festival amaterske pozorišne režije

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
FAPOR-2015.jpg
Amatersko pozorište iz Smedereva otvorilo leskovački "Fapor"; foto: JV

U Leskovcu je sinoć počeo treći Festival amaterske pozorišne režije “FAPOR” centra na kome će se tokom 6 dana Festivala za nagrade takmičiti 7 predstava iz Srbije.

Posebno zadovoljstvo za sve ljubitelje teatra je to što je za sve predstave u takmičarskom delu ulaz slobodan. 2 FAPOR Leskovac 2015 Festival će trajati do 14. novembra; foto: JV

Uspeli smo da sjedinimo sve profesionalne i amaterske reditelje na jednom mestu. Nadamo se da ćemo postati srpski centar ove grane umetnosti. Ideja ovog Festivala je bila upravo da pomognemo svim tim ljudima koji nisu profesionalci, a vole pozorišnu umetnost, da iskažu svoju kreativnost - rekao je idejni tvorac “FAPOR”-a Darko Zloporubović.

Festival je otvoren predstavom Tramvaj zvani želja u izvođenju amaterskog pozorišta iz Smedereva, a manifestacija će trajati do 14. novembra.

Učestvuju i ansambli iz Velike Plane, Kraljeva, Bora, Lebana, Kuršumlije i biće premijerno prikazana predstava Ispovest u realizaciji Škole glume Leskovačkog kulturnog centra - ističe Zloporubović.

Cilj projekta Festivala amaterske pozorišne režije je predstavljanje pozorišnih amatera publici (reditelja, glumaca) i njihovo afirmisanje i međusobno kreativno nadmetanje u idejama.

Na Festivalu se dodeljuju 3 nagrade za režiju, nagrade za najbolju glavnu mušku i žensku ulogu, kao i za najbolju mušku i žensku epizodu.

Žiri Festivala ove godine činiće Saša Latinović, pozorišni reditelj, Miodrag Krčmarik, glumac i profesor scenskog pokreta i Cvetana Radivojević, profesor književnosti.

Organizator Festivala je Leskovački kulturni centar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: