Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:08, 7. 12. 2016.

| Kultura

Tri holandska filma u "Kupini"

Autor:J. Ć.Izvor:Južne vesti
Ciklus holandskog filma
Film "Borgman", foto screenshot

Ljubitelji evropskog filma moći će da pogledaju neka od najboljih ostvarenja holandske kinematografije koja su rađena u poslednjoj deceniji, koja su na repertoaru niškog bioskopa "Kupina" od 8. do 10. decembra.

Ciklusu holandskog filma prethodiće izložba fotografa Marka Rupena iz Beograda i Ilvi Niokikćin iz Amsterdama, koju će Nišlije moći da pogledaju u četvrtak od 17 sati u Univerzitetskoj biblioteci.

Izložbu će otvoriti rukovodilac Grupe za komunikacije Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije Nataša Savić Janjić i šef odeljenja za medije, javnu diplomatiju i kulturu Ambasade Kraljevine Holandije Luk Najman.

Nakon otvaranje izložbe i koktela, program će se nastaviti u bisokopu Kupina javnom diskusijom „Kulturna saradnja između Holandije i Srbije”. U panelu će učestvovati Luk Najman, filmski kritičar Dejan Dabić i Branko Krsmanović, ispred bioskopa "Kupina".

Pola sata kasnije u "Kupini" će biti prikazan prvi od tri holandska filma “Borgman” koji govori o skitnici koja ulazi u živote arogantne porodice iz više klase i pravi od njih noćnu moru.

U petak, 9. decembra pred publikom je ostvarenje "Golcijus i Pelikansko društvo”.

Holandski slikar i graver Golcijus iz 17. veka pripoveda o svojim avanturama u pokušaju da nađe finansijera koji bi dao pare za njegovu novu štamparsku presu kako bi mogao da štampa ilustrovane knjige - piše u sinopsisu.

Treći u nizu je film koji govori o nemirnoj 15-godišnjakinji koja stalno upada u nevolje, koju izbacuju iz škole, dok je se prijatelji odriču, a Nišlije će moći da ga pogledaju u subotu, 10. decembra.

Karte za projekcije su besplatne.

Ciklus u okviru projekta "Lale u decembru" organizuju Mladi ambasadori iz Niša uz podršku Kancelarije za evropske integracije Republike Srbije i Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: