Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:24, 22. 2. 2012.

| Kultura

U "Kupina" bioskopu i 3D projekcije

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
kupina bioskop
Sala 1

Redovan repertoar "Kupina bioskopa" počinje posle 13. marta, odmah po završetku "Kupina festa", projekcijama filmova “Nemoguća misija 4” i “Mačak u čizmama”, koji će najverovatnije biti u 3D tehnologiji, najavljeno je iz Kupine.

Aprila bi trebalo da krenu i drugi 3D filmovi, a cena karata će uvek za sve filmove biti 250 dinara, rekla je za Južne vesti Vesna Lazić, PR "Kupina bioskopa".

Zvanično otvaranje za građane je 28. februara kada će početi "Kupina fest”, na kom će biti prikazani filmovi nominovani za “Oskara”. Izbor filmova je, u saradnjii sa “Kupina filmom”, napravio poznati niški filmski kritičar Dejan Dabić.

Svevčano otvaranje “Kupina bioskopa” najavljeno je za 27. februar.

- Na ceremoniji otvaranja želimo da prikažemo celu multifunkcionalnost prostora tako da ćemo gostima i medijima prikazati sve vrste programa za koje je namenjen ovaj prostor - rekla je Vesna Lazić.

Preduzeće “Kupina film” potpisalo je i Protokol o saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Niš i Niškim kulturnim centrom.

- Potokol je dogovor o tome kako ćemo ovaj prostor koristiti maksimalno za sve kulturne manifestacije, čime ćemo podići nivo kulture u gradu za najmanje 20 posto - objasnila je Vesna Lazić.

Zgrada u kojoj je bioskop je u nadležnosti Komore, a prema ranijim dogovorima ova institucija će koristi sale bioskopa za potrebe organizovanja svojih manifestacija ili skupova.


Ceremonija otvaranja počinje 27. februara u 19:30h performansom “Teatra pokreta” Adrijane Vukić i Mladena Milojkovića. Zatim su planirani nastupi solo pevanja Jovane Miladinović sa Fakulteta umetnosti i A-kapela kvarteta “Forte”.

Posle muzičkog programa, u 20h gostima će biti prikazan film “Život je čudo” Emira Kusturice, a organizatori nakon toga najavljuju koktel u “Kupina klubu” gde će biti postavljena izložba starih plakata u saradnji sa “Free net world" festivalom kratkih filmova.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Katarina Miljkovic

    20:08 // 30. 3. 2012.

    Da li ce i kada biti odrzana premijera filma Titanik u 3d formatu u ovom bioskopu, obzirom da u Beogradu krece za par dana?

  • Milan

    12:36 // 23. 2. 2012.

    Moze li bilo sta da prodje u ovom gradu bez doticnog "kriticara" Dabica....aman?!!!

  • malina

    07:03 // 23. 2. 2012.

    vec koristim kupina karticu. da li cu imati popust pri kupovini karata u bioskopu?

    • Boban

      23:46 // 2. 3. 2012.

      Da, 20% na cenu ulaznice !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: