Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:32, 24. 8. 2011.

| Kultura

Uručena nagrada "Ona i on"

Autor:Jelena Cvetković i Velibor PetkovićIzvor:Južne vesti
4

NIŠ - Po izboru čitalaca "TV novosti" za glumački par godine izabrani su glumci televizijske serije "Selo gori, a baba se češlja" Ljiljana Stjepanović i Radoš Bajić za uloge Radojke i Radašina.

Čitaoci "TV novosti" su Stjepanovićevu i Bajića već izabrali za najbolji glumački par i 2008. godine. Retko se događa da neko od glumaca više puta dobija ovo priznanje, a još je ređi slučaj da jedan par osvoji nagradu za iste uloge.

U slučaju ovog glumačkog para, dogodilo se da je nagrada publike usledila nakon emitovanja pete, završne sezone popularne serije. Ljiljana Stjepanović, dobitnica nagrade i ovogodišnja predsednica žirija festivala, nije krila iznenađenje.

- Presrećna sam, nisam ni znala da smo Radoš i ja ponovo u konkurenciji, ali to je dokaz koliko je naša serija bila popularna i koliko još uvek živi u narodu. Posebno mi je drago što se na neki način ovom nagradom produžava i život naših junaka - rekla je Ljiljana Stjepanović.

Iako su kolege se fakulteta, Ljiljana i Radoš su posle mnogo godina poznanstva, po prvi put radili zajedno tek u seriji "Selo gori, a baba se češlja".

- Nismo radili zajedno sve do ove serije, jer sam ja najviše bila angažovana u pozorištu, a Radoš na filmu. Ali Bog to tako namesti i mi odigrasmo muža i ženu, što se publici, očigledno, jako dopalo. „Ona i on“ je nagrada koja za mene ima veću težinu od nagrada kritike i stručnih žirija, jer mi i postojimo zbog publike. Mnogo mi znači, jer je ovo neka vrsta velikog aplauza - kaže Ljiljana Stjepanović.

Radoš Bajić, tumač glavne uloge i režiser serije objasnio je značaj priznanja čitalaca „TV novosti“ koji za njega predstavlja ova nagrada.

- U vreme kada sam bio mlad glumac, pre tri decenije, tadašnje zvezde jugoslovenskog glumišta više su želele da dobiju ovu nagradu, negoli „Zlatnu arenu“ u Puli ili Gran pri „Ćele kulu“ u Nišu. Danas su druga vremena, smanjila se i zemlja u kojoj živimo i kinematografija, ali je značajno što je nagrada nadživela vreme u kome je nastala. Možda je trebalo nagraditi mlade glumce iz filma „Montevideo, Bog te video“, ali izgleda da je narod glasao za nas jer je serija „Selo gori, a baba se češlja“ priča upravo o tom istom narodu - rekao je Radoš Bajić.

Serija je doživela veliku popularnost i reprizirana je nekoliko puta, Ljiljana Stjepanović objašnjava da ipak očekivani nastavak serije nije planiran:

- Priča je završena, ali Radoš je maštovit čovek, možda jednog dana smisli da se svi vratimo u Petlovac. Volela bih da se jednog dana ponovo družimo, da se snimi makar jedna epizoda, ne mora to odmah da bude, recimo za dve-tri godine, da vidimo šta rade naši junaci u nekom novom vremenu, kako se snalaze u nekim novim zavrzlamama. Možda i film, pa da ga zajedno gledamo na Filmskim susretima u Nišu, sve je moguće - dodala je Ljilljana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nemanja Ilic

    14:00 // 24. 8. 2011.

    Ima jedna zena od kad je poceo festival ona pravi probleme, seda na tudja mesta, udara, psuje, dere se, krade poklone koji su ostavljeni za druge!!!

  • Rados

    12:37 // 24. 8. 2011.

    Ama ta tuca je pravi slag na tortu nakon filma Neprijatelj. Ko je umeo da gleda film, verovatno ce razumeti. Kao da je Hromi Daba sisao sa velikog ekrana. Ustvari, on je oduvek u nama, sto su i akteri iz redova "divne niske filmske publike" i potvrdili onom carkom. Savrseno!

  • Mali

    12:04 // 24. 8. 2011.

    Sve je bilo lepo cetvrte veceri festivala, posebno bih pohvalio film "Neprijatelj" i naravno ovaj divan glumacki par, zasluzena nagrada. Sve bi bilo savrseno da nije u trenutku kada su Rados i Ljilja posli sa bine ispala tuca u publici i pokvarila vece, ugled festivala pa i nas Nislija. Skidam kapu tim brdjanima nisam verovao da neko toliko primitivan i ne obziran moze da bude da se tuce u sred festivala pored tolikih ljudi i kamera, ma iz kog razloga!

    • aki

      12:36 // 24. 8. 2011.

      takodje mislim da je film "Neprijatelj" jedan od do sada najboljih filmova koje sam video ali nije preporucljivo za one sa slabim srcem , posto se na samo par stolica od mene onesvestila jedna starija nasa sugradjanka. Malo je mucan ali odlican !

      Sto se tice tuce to je trajalo vrlo kratko i ne na sredini pozornice vec kod ulaza ili izlaza glumaca na pozornicu tako da to sigurno nece narusiti dobar duh festivala ! Takvo seljacko ponasanje ludji osudjujem jer to ne prilici jednom festivalu sa najstarijom tradicijom na prostoru bivse Jugoslavije !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: