Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:14, 27. 7. 2015.

| Kultura

Veliko srce profesora muzike iz Prokuplja

Autor:B. RoganovićIzvor:Južne vesti
profesor
Stojkovićeva (levo) nagrađena za svoj rad; foto: JV

Samo u 2014. godini Sanja Stojković, profesor muzike iz Prokuplja bez stalnog zaposlenja, imala je 956 sati volonterskog rada sa Dečijim horom sa kojim je osvojila brojne nagrade.

Stojkovićeva već tri godine volonterski diriguje prvim Dečijim horom u Prokuplju i bez ijednog dinara naknade za svoj rad uspeva da deci do 15 godina prenese lepotu pevanja i ljubav prema muzici.

U njenom horu je 80 mališana i za tri godine imali su više od pedeset nastupa u okruženju, a svake godine dobijali drugu nagradu na festivalu dečijih horova u Beogradu.

nagrada Nagrada Sveti Prokopije u rukama Dečijeg hora; foto: JVNagrada je stigla i od Opštine Prokuplje i pohvala Svetog Prokopija, kako kaže Sanja, predstavlja motiv da nastave i dalje sa radom.

Volim da radim sa decom i pre tri godine sa koleginicom Zoranom Lazarevićem formirale smo hor, jer koliko ja znam dugo vremena, da ne kažem nikada, na nivou grada nije bilo dečijeg hora. Na toj audiciji se pojavilo 100 mališana, što nam je bio znak da smo na pravom putu - priča Sanja.

Ona dodaje da je vremenom sama nastavila da neguje hor i da nema nameru da ga ostavi, jer deca uživaju u pevanju i druženju.

Nedeljno imamo dve probe, a pred nastupe svakog dana. Deca su redovna i lepo se druže u horu, pa mi je to motiv da nastavim i da ne odustanem. Najsrećnija sam kada vidim moje male pevače koliko su uzbuđeni i radosni zbog nekog nastupa - priznaje ova nesebična devojka.

prof Profesorka sa svojim horcima; foto: JVSanji, kako sama kaže, nije teško da bude strpljiva i istrajna u vežbanju duhovnih, narodnih i ostalih pesama iako za sav taj trud ne dobija ni dinara.

Muzika je lepota i dar i treba ga negovati, a posebno je lepa među najmlađima koji sa iskrenim srcem prilaze muzici. Te trenutke koje provodim sa njima ne bih menjala ni za šta - zaključuje Sanja.

Ona obećava da će i kada nađe stalno zaposlenje i dalje sa istim žarom i voljom da neguje horsko pevanje među najmlađima i bude deo ove, kako kaže, za nju najslađe priče u kojoj je učestvovala.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Simona

    00:43 // 12. 9. 2015.

    Taj "volonterki rad" finansira norveska,a posao je dogovoren jos prilikom posete bivseg grdonacelnika Arsica. Pri tom, doticna profesorka, kojoj ne osporavam trud i zalaganje, ne izbija iz opstinskih kancelarija, te je tako urgencijom opstinske uprave i dosla do posla u muzickoj skoli. Javna tajna...

  • Aleksandar Milanović

    07:10 // 28. 7. 2015.

    B R A V O

    Svaka druga "reč" je suvišna.

  • Miroslav

    17:16 // 27. 7. 2015.

    Gdjici Stojković svaka čast, pravi ste pozitivni primer, želim vam uspešnu karijeru i Vam se društvo propisno oduži za vaš entuzijazam.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: