Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Kultura

Niško Lutkarsko skoro godinu dana bez svoje scene

Radovi na zgradi Pozorišta lutaka počeli su još juna prošle godine, a iako je trebalo da budu završeni oktobra 2023, i dalje nisu okončani, pa se u poslednje vreme predstave igraju ispred same zgrade kada to vreme dozvoli. Zbog ovoga su i manji prihodi ove ustanove, a direktorka Milica Radulović kaže da se nada da će se lutkari vratiti na svoju scenu posle prvomajskih i uskršnjih praznika.

detaljnije
Niški kulturni centar NKC

"Tajna veza između psihologije i književnosti" u Niškom kulturnom centru

Psiholog Žarko Trebješanin predstaviće svoju novu knjigu “Tajna veza između psihologije i književnosti” u sredu, 24. aprila, od 20 sati u maloj sali Niškog kulturnog centra.

detaljnije
filmski susreti 12

U Savetu Filmskih susreta glumci Petar Benčina, Viktor Savić, ali i zaposleni u javnim ustanovama

Savet Filmskih susreta u naredne dve godine, ako usvoje odbornici Skupštine Niša, trebalo bi da čine direktor NKC-a Srđan Savić, glumac i istaknuti član SNS-a Rastko Janković, potom glumac i reditelj Fuad Tabudžić, poznati glumci Viktor Savić i Petar Benčina, kao i radnica u Komunalnoj policiji Jelena Živadinović, sekretarka Skupštine Niša Svetlana Kitić, Marija Ćirić, savetnica u Gradskoj upravi za organe grada i Jelena Tomić, organizatorka poslova u JKP Naissus.

(5) detaljnije
Nula kalorija film kadar

Austrijski filmovi sledeće nedelje u Nišu

Šest ostvarenja savremene austrijske kinematografije svi zainteresovani moći će da pogledaju u bioskopu "Cineplexx" u Nišu, u sklopu Austrijskog filmskog festivala, koji će trajati od 26. do 28. aprila. Sva tri festivalska dana projekcije će počinjati u 17:30 i u 19:30.

detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: