Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 18. 2. 2015.

| Kultura

Završen Salon knjige i grafike u Pirotu

Autor:Marija PenčićIzvor:Južne vesti
ziri-i-dobitnici-nagrada-za-kratku-pricu-Pirot-salon-knjiga-i-grafike.jpg
Žiri i dobitnici nagrada za kratku priču

Protekle nedelje tradicionalno su dodeljene nagrade 16. Salona knjige i grafike koji je održan u Pirotu od 11. do 17. februara.

Nagrade su dodeljene 14. februara, na dan Svetog Trifuna, po kome i nagrada za kompletnu produkciju nosi ime, a pripala je Izdavačkom preduzeću "Akia Mali princ" iz Beograda.

Nagrada "Loza" za najbolje pojedinačno izdanje koje afirmiše knjigu pripala je izdavaču "Ind Media Publishing" iz Beograda za knjigu "Hod po džezu", dok je nagrada "Šara" za estetsko tehnološki tretman knjige pripala Izdavačkom preduzeću "Pčelica" iz Čačka. 2 Izdavačko preduzeće iz Beograda dobitnik nagrade Sveti Trifun

Specijalno priznanje dodeljeno je etnologu Dragoljubu Zlatkoviću za "Rečnik pirotskog govora" u izdanju "Službenog glasnika" iz Beograda i Opštine Pirot, a nagrađenima je priznanja uručio predsednik Opštine Pirot Vladan Vasić.

Dodeljene su i nagrade za kratku priču na konkursu koji je raspisao Dom kulture, a nagrade je uručio književnik Dejan Stojiljković koji je sa književnikom Goranom Gocićem birao najbolje priče.

Žiri je odlučio da prvu nagradu i 20.000 dinara dobije Goran Manić iz sela Radoševac kod Babušnice za priču "Toplo leto 92". Drugu nagradu i 15.000 dinara dodelili su Zlatku Mančiću iz Beograda za priču "Kvo je ubavo ka ima čoveci", dok je treću nagradu od 12.000 dinara dobio Nikica Banić iz Inđije za priču "Pseće oči".

Na ovogodišnji konkurs za kratku priču stiglo je 78 priča, a žiri je odabrao 15 kratkih priča koje su publikovane.

Organizator Salona knjige i grafike bio je Dom kulture Pirot u saradnji sa pirotskom Narodnom bibliotekom, a pod pokroviteljstvom Opštine Pirot.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tolić

    18:44 // 19. 2. 2015.

    Velika zahvalnost i cestitke gospodinu Vasicu i URS-u koji su nam omogucili realizaciju tako afirmativne manifestacije za nas grad.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: