Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Niš

 • laf

  Antikorupcijski dijalog u niškoj Skupštini

  Predstavnici lokalne vlasti, Agencije za borbu protiv korupcije, BIRODI-ja i Lokalnog antikorupcijskog foruma razgovaraće sa građanima u velikoj sali Skupštine Grada, u četvrtak 8. decembra u 11 sati o borbi protiv korupcije na lokalnom nivou.

  detaljnije
 • Mile Ilić

  Socijalisti od Grada žele spomenik, lift i Fond za stipendije

  Iz gradskog budžeta je neophodno izdvojiti novac da se nastave projekti kojima se predviđa formiranje Fonda za stipendiranje talentovanih učenika, lift za osobe sa invaliditetom u zgradi Gradske uprave i kako bi se podigao Spomenik oslobodiocima Niša, ističe član Predsedništva SPS Mile Ilić.

  detaljnije
 • previše zaposlenih u Nišu

  Vučić: Deficit u niškom budžetu zbog prekomernog zapošljavanja

  Kao glavni uzrok ogromnog deficita u gradskoj kasi, zbog kojeg je na zasedanju Vlade u Nišu grdio gradonačelnika Darka Bulatovića, premijer Srbije Aleksandar Vučić vidi prekomerno zapošljavanje Nišlija u javnim ustanovama.

  detaljnije
 • Gradsko veće

  Hoće li niška vlast čuti predloge građana pre izrade budžeta?

  Iako rok za usvajanje budžeta Niša za 2017. godinu ističe za 2 nedelje, još nije zakazana javna rasprava na kojoj bi građani, organizacije civilnog društva i odborničke grupe dali svoje predloge. 

  detaljnije
 • Igraj basket i daruj školarcima nove kompjutere i knjige

  Kako bi tehnički opremili školu i informatički unapredili znanje učenika Osnovne škole “Kole Rašić” 16 ekipa učestvovaće na humanitarnom turniru u košarci 3 na 3 u hali Osnovne škole “Miroslav Antić” u subotu 17. decembra od 9 do 15 sati.

  detaljnije
 • Klinika dobila neophodna kolica zahvaljujući građanima; foto: JV

  Nova kolica za Neurološku kliniku u Nišu od prikupljenih čepova

  Sakupljajući plastične čepove sa ambalaže koja inače završi u kanti za smeće, humane Nišlije su u okviru akcije "Čepening", omogućile da Klinika za neurologiju u Nišu dobije 4 mehanička kolica, koja su, kako kaže direktorka ove Klinike Mirjana Spasić, bila neophodna zbog jako teških pacijenata koji tu borave.

  detaljnije
 • Južnjak - prvi portal bez gramatiku

  Južnjak - prvi portal bez gramatiku

  Sa namerom da govor i mentalitet juga Srbije prikaže realnije od onoga što se može videti u domaćim TV serijama i pokaže da “južnjaci” nisu samo Šojić, Đoša i Tika, već da su to velikani poput Bore Stankovića, Branka Miljkovića, Duška Radovića, Dejana Stojiljkovića i mnogih drugih, nedavno je pokrenut portal na južnjačkom dijalektu.

  detaljnije
 • Koncert Simfonijskog orkestra

  Koncert Simfonisjkog sa poznatom violinistkinjom i dirigentom iz Beograda

  Betovenovu “Sudbinsku” i Bartokove “Rumunske igre” za violinu i orkestar, Nišlije će imati prilku da čuju u Simfonijskom u četvrtak 8. decembra od 20 sati. Sa simfoničarima nastupa violinstkinja Katarina Pavlović, a dirigent je Ivan Marković. 

  detaljnije
 • Električni orgazam svirka

  Pesme "Električnog orgazma": Od "novog talasa" do Željka Joksimovića

  Frontmen beogradskog rokenrol benda čije je početke obeležila muzika New Wave -a, pred dolazak u Niš kaže da nije nostalgičan i da je svet danas drugačiji od onog kakav je bio pre 30 godina, naročito način na koji mladi doživljavaju muziku.

  detaljnije
 • Niškom kik-bokseru bronza na prvenstvu Evrope

  Jedinu medalju za Srbiju na seniorskom Evropskom prvenstvu u “full contact”-u u grčkom Lutrakiju osvojio je 22-godišnji niški borac iz Kik-boks kluba Niš Novak Radulović.

  detaljnije
 • grad na nisavi

  Sve više turista u Nišu

  Zbog turističkih atrakcija, Nišvila, ali i zbog dozvoljenog pušenja u niškim restoranima, Niš je, kako kažu u Turističkoj organizaciji, sve interesantniji turistima, pa je u prvih 10 meseci 2016, grad na Nišavi posetilo 70.186 turista, od čega 36.496 stranaca, što je za 6,3% više nego prošle godine.

  detaljnije
 • Kopaonik ovonedeljna destinacija; foto: J. Ćosin

  Srebrna planina ovonedeljna stanica akcije „Svi na sneg“

  Najveći planinski masiv u Srbiji, poznat kao planina sunca i snegova, Kopaonik, Nišlije će ove nedelje 11. decembra moći da posete u okviru akcije „Svi na sneg“ i uživaju u prirodi i svežem vazduhu.

  detaljnije
 • Nastupaće i trbušne plesačice; foto: I. Vasić

  Plesni šou za Nišlije u Narodnom pozorištu

  Amateri i profesionalci od 4 do 64 godine predstaviće se publici u plesnom šou nastupu „Big time“, u kome će imati priliku da iskorače iz zone komfora i publici pokažu šta znaju. Plesni nastup je zakazan za 28. decembar od 20:30 sati u niškom Narodnom pozorištu.

  detaljnije
 • Kome i koliko duguje Radnički?

  Aktuelna blokada računa niškog Radničkog iznosi 23.600.000 dinara, a skoro polovinu tih para klub je dužan privatnom preduzeću “Niskogradnja”. Ostatak blokade su ranija potraživanja bivših i sadašnjih fudbalera, a u redu za naplatu stoje i mnoga javna i privatna preduzeća, potvrđeno je iz kluba.

  detaljnije
 • Niški hor "Branko" održao dva celovečernja koncerta; foto: B. Ilić

  Hor “Branko” pevao pored Isusovog groba

  Niška crkvena pevačka družina “Branko” bila je na hodočasničkom putovanju po Svetoj zemlji, Izraelu, na kome je održala dva celovečernja koncerta. Pored toga, imali su čast da pevaju na ponoćnoj liturgiji u Crkvi Vaskrsenja Hristovog nedaleko od Isusovog groba.

  detaljnije
 • blagojevic i risticeva

  Urednik Južnih vesti i Čedoslava Ristić novi članovi LAF-a

  Prema Lokalnom planu za borbu protiv korupcije Niša, koji predviđa da dobitnici Godišnje nagrade za borbu protiv korupcije mogu postati stalni članovi Lokalnog antikorupcijskog foruma, urednik Južnih vesti Predrag Blagojević i članica Udruženog pokreta slobodnih stanara Čedoslava Ristić su to i učinili.

  detaljnije
 • Stepenice

  Fotografije stepenica svetskih muzeja u Nišu

  Stepenice po svojoj funkciji vode i na gore i na dole, a kako je njih doživela i kroz fotografije prenela umetnica Slobodanka Stupar, Nišlije će moći da vide na izložbi čije je otvaranje u utorak, 6. decembra u galeriji “Srbija” u 19 sati.

  detaljnije
 • Scena iz predstave "More mašte"

  Predstava niškog Pozorišta lutaka nagrađena 3. put

  Predstava "More mašte" u kojoj su lutke sačinjene od svetla dobila je specijalnu nagradu za animaciju na 47. susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije.

  detaljnije
 • Bugarski konzul

  Bugarska finansira projekte na jugu Srbije

  Republika Bugrska finansiraće 10 projekata na jugu Srbije sa nešto više od 208.000 evra iz oblasti kulture, obrazovanja, privrede,  kojima se, između ostalog, predviđa rekonstrukcija Gimnazije u Bosilegradu, biblioteke “Detko Petrov” i sale u Dimitrovgradu kao i razne aktivnosti Udruženja “Caribrod” u Nišu.

  detaljnije
 • Pesme će, uz muzičku pratnju, čitati Markonjero; ilustracija; foto: JV arhiva

  Pesnički performans „U'vatile me lutke“ u „Feedback“-u

  Leskovački pesnik Stefan TićMi, autor knjige „U'vatile me lutke“, predstaviće Nišlijama „sva divna slova koja zapisuje“, 6. decembra od 18 do 21 sat u klubu Feedback, u okviru Mini umetničkog festivala. 

  detaljnije