Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Spomenik Sremac, Kalča i Čapa

Poznati niški vajar preminuo nakon što ga je auto udario na pešačkom prelazu

Autor skulpture Stevana Sremca, Kalče i Čape, česme Puž u parku Čair, skulpture "Izvor" u Niškoj Banji, Ivan Felker preminuo je u sredu, 24. aprila u Univerzitetskom kliničkom centru od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se desila juče u 7:05 ujutru. Protiv vozača koji je na pešačkom prelazu udario 74-godišnjeg vajara podneta je krivična prijava zbog krivičnog dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

protest, bulevar zorana djindjica, foto jv 1

Građani se bune, brane svoje kuće pored UKC-a, neće da to postane "javna svojina"

Zbog pokušaja Grada da, kako kažu, protivzakonito uzme njihove parcele na kojima su legalno izgrađene kuće koje su pored Univerzitetskog kliničkog centra, nekoliko desetina građana ovog dela Niša protestovalo je i blokiralo saobraćaj na Bulevaru Zorana Đinđića. U izmeni i dopuni Generalno-urbanističkog plana, koja je pred odbornicima Skupštine Niša, navodi se da je ovo iz javnog interesa kako bi se omogućilo povećanje kapaciteta zdravstvene zaštite i formiranje jedinstvenog kompleksa.

Spomenik Šaban Bajramović

Privremeno stopirana sporna promena naziva Bulevara Šabana Bajramovića

Na sutrašnjoj sednici Skupštine Grada Niša neće se razmatrati o predlozima da Bulevar Šabana Bajramovića promeni naziv u Bulevar Saše Švabića Švabe, dok je čuveni muzičar trebalo da nasledi Stočni trg. Odluka je doneta nakon sastanka koji je predsednik Skupštine Boban Džunić održao sa predlagačima ovih inicijativa. Navodi da nije u pitanju “getoizacija” ili “rasizam” zato što su predlog uputili Romi iz Ulice Đuke Dinić.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: