Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

dlm

"DLM" pred koncert u Nišu: Očekujte lavinu dobrog zvuka sa bine

Nakon 6 godina od poslednjeg nastupa u Nišu, poznati beogradski funk-rok bend Deca loših muzičara nastupiće u subotu, 20. aprila od 21 sat u O2 Oxygen klubu. Iz benda poručuju “južnoprugašima” da očekuju lavinu dobrog zvuka sa bine.

leoni

Kontrola nakon žalbi investitora pokazala - većina bolovanja u Nišu ispravna

Većina bolovanja vođena je prema svim standardima, a uočene su manje nepravilnosti koje se odnose na vođenje medicinske dokumentacije - pokazala je provera rada lekara niškog Doma zdravlja i Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, a koje je rađena po nalogu Ministarstva zdravlja nakon što su se tadašnjoj premijerki na veći broj bolovanja požalili iz firmi Leoni, Zumtobel, IMI i Johnson Electric. Lekari koji su imali propuste biće opomenuti i dodatno edukovani.

Milorad Rajčević (7)

Leskovčanin prvi Srbin koji je proputovao svet, pisao putopise i sakupljao autograme

Naoružan čvrstom voljom i odvažnošću Leskovčanin Milorad Rajčević postao je prvi Srbin koji je obišao svet početkom 20. veka. Svoja putovanja, započeo je 13. marta 1910. godine, koja je nekoliko puta prekidao zbog ratova u kojima je učestvovao, a za 20 godina kao dopisnik Malog žurnala, proputovao je 70 zemalja i zapisivao svoja iskustva. Njegove zbirke sadrže i stotine potpisa kraljeva, prinčeva, državnih funkcionera i drugih znamenitih ličnosti tog vremena.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: