Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

  • predsednistvo-srbije

    Vučić: Pruga od Niša do Dimitrovgrada do kraja 2027, a "ne se znaje" kad počinju radovi na brzoj pruzi

    Rekonstrukcija pruge duge 86 kilometara od Niša do Dimitrovgrada su počeli u novembru prošle godine, a sve će biti završeno, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, do kraja 2027. godine. Vučić je rekao da će do juna ove godine krenuti i radovi na obilaznici oko Niša, a da ga brine početak radova na pruzi Beograd-Niš, pa je na obećanje ministra saobraćaja Gorana Vesića da će to biti u decembru ove godine rekao da "Zare igra, ne se znaje" i pozvao EU da požuri sa tim.

    detaljnije (10)
  • Stanovi za bezbednjake (1)

    Radar: Nameštanje tendera za izgradnju stanova u Nišu

    Uslovi na tenderu vrednom oko 15 miliona evra, po svemu sudeći za izgradnju stanova za pripadnike bezbednosnih snaga, Vojske, MUP-a i BIA u Nišu i drugim gradovima, pravljeni su tako da taj posao dobije srpski i ogranak turske građevinske firme Tašjapi , zaključuje se iz telefonskog razgovora bivšeg v. d. generalnog direktora Infrastruktura železnica Srbije Nebojše Šurlana i Miloša Popovića, šefa kabineta doskorašnje premijerke Ane Brnabić. Razgovor Šurlana i Popovića objavio je Radar , a navodi da je možda presudna bila činjenica da se turska firma na tender javila kao deo konzorcijuma, u kojem je bio i Milenijum tim , firma koja je često angažovana na državnim projektima.

    detaljnije (8)
  • Bulevar Gorana Ostojića (4)

    Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna "ako vreme posluži"

    Probijanjem brda kod kružnog toka na Bulevaru Nikola Tesla nastavljeni su radovi na izgradnji Bulevara Gorana Ostojića, kojim će opštine Crveni Krst i Pantelej biti spojene. Ukoliko ih vremenski uslovi posluže, radnici navode da će do kraja juna radovi biti završini.

    detaljnije (10)
  • izbori 23 KOSTA

    Seoba Srba pred izbore: Ko će sa kim na lokalu ne znaju ni vlast, ni opozicija

    Datum lokalnih izbora još nije poznat, ali je kampanja već počela - dolaze poslanici opozicije, formiraju se nove grupacije, a predstavnici vlasti šetaju po Srbiji i hvale se i urađenim i onim što bi trebalo da bude, a što uveliko kasni. U Nišu prva istraživanja pokazuju da SNS i SPS ni zajedno neće imati većinu dok se i sama opozicija deli, u Bujanovcu predstavnici i Srba i Albanaca rade na zajedničkim listama, a uz Niš i grad Čačak spada u jedan od onih u kojima bi, prema anketama, SNS mogao da izgubi vlast. Ipak, u srcu Šumadije kragujevački naprednjaci su pregovorima u Beogradu spasili koaliciju i sačuvali još jedan mandat "na staklenim nogama".

    detaljnije (9)
  • Policija natpis KOSTA 23

    Molotovljev koktel na lokal u Prokuplju, uhapšen osumnjičeni

    Brzom intervencijom prokupačke policije uhapšen je 30-godišnjak iz Stare Pazove koji se sumnjiči da je sinoć na ulazu u Prokuplje iz pravca Niša bacio molotovljev koktel na jedan lokal u kome se prodaje hrana za kućne ljubimce. Protiv njega će biti podneta krivična prijava za izazivanje opšte opasnosti, a na sreću u tom incidentu niko nije povređen.

    detaljnije (1)
Pas

Otvoreni dan u subotu u niškom prihvatilištu - prilika za udomite psa

Ljubitelji životinja mogu se u subotu, 30. marta, družiti za napuštenim psima u niškom prihvatilištu, a oni koji to žele, mogu i usvojiti psa.

aerodrom

Nova zgrada na niškom aerodromu biće spremna za putnike u julu, nakon toga stara se ruši

Nova terminalna zgrada na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu počeće da prima putnike od 1. jula rekao je direktor preduzeća Aerodromi Srbije Mihajlo Zdravković i najavio rušenje stare. U toku su unutrašnji radovi na novom objektu, kao i na izgradnji internih saobraćajnica.

magna-ambulanta-foto-opstinaaleksinac

Dva meseca nakon trovanja u "Magni" otvorena ambulanta u krugu fabrike, uzroci incidenta još nepoznati

Više od dva meseca je prošlo od kako se preko 150 radnika aleksinačke "Magne" javilo lekarima zbog simptoma trovanja, a šta je uzrok toga još nema zvaničnih infomacija. I dok iz aleksinačkog Tužilaštva kažu da čekaju rezultate stručnih veštačenja i da će se uskoro oglasiti povodom ovog slučaja, u "Magni" su dana otvorili ambulantu u sklopu kruga kompanije.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: