Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Tobogani u Doljevcu

Doljevčani plaćaju suncobrane firmi iz Beograda više nego što su planirali

Turistička organizacija Opštine Doljevac 300 suncobrana i 100 postolja za njih umesto 1,6 miliona koliko je planirala, platiće skoro 2,7 miliona dinara sa PDV-om. Posao je dobila beogradska firma "Centar sport" i treba da ih isporuči u akva-park do početka letnje sezone.

lekar

Više tužilaštvo Vranje: Smrt porodilje može biti posledica nesavesnog lečenja

Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti 37-godišnje porodilje, koja je preminula na porođaju 17. aprila u Zdravstvenom centru Vranje, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem, saopštili su iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju. Navode da to znači da se može raditi o nesavesnom pružanju lekarske pomoći koje se može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

Spomenik Šaban Bajramović

Privremeno stopirana sporna promena naziva Bulevara Šabana Bajramovića

Na sutrašnjoj sednici Skupštine Grada Niša neće se razmatrati o predlozima da Bulevar Šabana Bajramovića promeni naziv u Bulevar Saše Švabića Švabe, dok je čuveni muzičar trebalo da nasledi Stočni trg. Odluka je doneta nakon sastanka koji je predsednik Skupštine Boban Džunić održao sa predlagačima ovih inicijativa. Navodi da nije u pitanju “getoizacija” ili “rasizam” zato što su predlog uputili Romi iz Ulice Đuke Dinić.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: