Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

psi lutalice hvatanje pasa KOSTA 20 JV

Milioni iz budžeta zbog napuštenih pasa i mačaka - novac odlazi bez dugoročnih rešenja

Zbog sve češćih napada napuštenih pasa, godišnje se izdvaja više stotina miliona dinara iz budžeta lokalnih samouprava za odštetu, a samo Niš godišnje plati više od 100 miliona dinara zbog ujeda. Isplaćuju se i odštete zbog udara autom, ali i zbog napada na stada. Bujanovac i druge opštine plaćaju i hvatanje pasa, u okolini Kragujevca i Čačka česti su napadi i na domaće životinje, a u Nišu je skoro milion dinara isplaćeno čak i zbog ujeda mačaka, pa gradonačelnica najavljuje komisije koje će ispitivati da li su ujedi bili lažni i ili građani obmanjuju Grad, dok se i dalje čeka ispunjenje višegodišnjeg obećanja za izgradnju prihvatilišta.

celovar

U Babušnici organizuju takmičenje u pripremi celovara - čorbe od livadskog zelja

Ekipe koje žele da se nadmeću u pripremi celovara, čorbe od livadskog zelja u kojoj nema mesa, mogu se prijaviti za učešće u takmičenju "Celovarijada" koje će biti održano 2. maja na babušničkom izletištu "Šanac".

komarac

Prvo prskanje protiv komaraca u Nišu najavljeno za 22. i 23. april

Prvo prskanje kojim se uništavaju larve komaraca biće obavljeno u Nišu u ponedeljak i utorak, 22. i 23. aprila, najavili su iz preduzeća Ekos DDD i Sanit M&M. Ističu da će tretman će biti rađen ekološkim preparatom koji je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme, te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: