Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Grad Niš

Niška opozicija i 2. jun - jedni sigurno izlaze na izbore, drugi još bez odluke

Nakon što je predsednica Skupštine Ana Brnabić najavila da će svi lokalni izbori biti održani 2. juna, pojedini niški opozicionari i dalje ne znaju da li će izaći na izbore. Dok Stranka slobode i pravde čeka konačnu odluku koalicije “Srbija protiv nasilja”, lider Narodnog pokreta Srbije kaže da će sigurno nastupiti na izborima u Nišu. Iz Novog DSS-a smatraju da ima malo vremena da se poprave izborni uslovi i ni oni još ne znaju da li će učestvovati na izborima.

Kuršumlija

Kuršumlija sufinansira obnovu oronulih fasada

Kako bi obezbedili sigurnost i bezbednost građana od urušavanja fasada sa zgrada u Kuršumliji, lokalna vlast u tom gradu je izdvojila ukupno 6,7 miliona dinara bespovratne pomoći za sređivanje fasade, uz obavezno učešće stanara od najmanje 10 odsto od dobijenih sredstava.

Saobraćajna policija, kontrola saobraćaja

Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Tokom marta policija otkrila je i sankcionisala ukupno 5.050 prekršaja u Nišavskom okrugu, najviše zbog prekoračene brzine, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog preticanja i vožnje pod dejstvom alkohola i narkotika. Iz policije kažu da je zabeleženo smanjenje lako povređenih u saobraćajnim nezgodama u odnosu na prošlu godinu.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: