Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

kovid bolnica kruševac

UKC Niš renovira deo kovid bolnice u Kruševcu oštećen u požaru

Sanaciju štete nastale u prošlogodišnjem požaru u bolničkoj jedinici poluintenzivne nege Kovid bolnice “Rasina” u Kruševcu, finansiraće Univerzitetski klinički centar Niš koji je procenio da će radovi koštati 2.350.000 dinara sa pdv-om. Tender je raspisan, a rok za podnošenje ponuda je 29. april.

Šaban Bajramović

Reakcije na ukidanje Bulevara Šabana Bajramovića - "rasizam i poruka da mu je mesto među njegovim Romima"

Predlog da po Šabanu Bajramoviću umesto bulevara bude nazvan Stočni trg, direktor "Nišvila" Ivan Blagojević vidi kao getoizaciju umetnika i latentni rasizam. Smatra da se tako šalje poruka da je velikanu romske muzike “mesto među njegovim Romima”, dok predsednik YUROM centra Osman Balić kaže da je Niš pao na ispitu iz tolerancije i da dobija “palanački duh”.

računari

Isto obrazovanje, a različita plata - na jugu niža zarada i za 56 hiljada zaposlenima sa fakultetom

Za isti nivo kvalifikacija, odnosno obrazovanja, prosečna zarada na jugu i istoku Srbije znatno je niža u odnosu na sever zemlje, pa tako oni sa osnovnim akademskih studijama u Beogradu primaju oko 125 hiljada dinara, dok je južnije prosek plate za njih oko 89 hiljada. Profesorka Nataša Golubović sa niškog Ekonomskog fakulteta kaže da niže razvijeni regioni imaju i niže zarade, a da je jug nerazvijen jer, između ostalog, tu ima manje investicija i proizvodnje.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: