Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

  • Đorđe Stanković Jelena Milošević

    Niška opozicija, Kosovo i Savet Evrope: "Poraz spoljne politike SNS-a, nagrada autokrati Kurtiju"

    Prijem Kosova u Savet Evrope, narodni poslanik iz Niša Đorđe Stanković ocenjuje kao “poraz spoljne politike SNS-a”, ali ističe da “nije kraj”, da ne treba odustati već sprečiti dalje napredovanje Kosova kroz međunarodne institucije. Njegova koleginica iz poslaničke klupe Jelena Milošević istakla je da Kosovo ni kao članica Saveta Evrope neće poštovati osnovna ljudska prava Srba i da je “rešenje u dogovoru dva naroda”.

    detaljnije (21)
  • table nazivi ulica

    Grad Niš kupuje table sa nazivima ulica, trgova i kućnih brojeva, cena se još ne zna

    Nabavku za izradu i postavljanje tabli sa nazivima ulica i trgova, za označavanje objekata posebne namene i kućnog broja, izradu i montažu stubova koji će ih držati i uklanjanje postojećih tabli, raspisala je Gradska uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove Grada Niša. Koliko novca planiraju da izdvoje za tu nabavku nisu naveli, ali će se znati krajem aprila kada ističe rok za podnošenje ponuda.

    detaljnije (3)
  • psi lutalice hvatanje pasa KOSTA 20 JV

    Milioni iz budžeta zbog napuštenih pasa i mačaka - novac odlazi bez dugoročnih rešenja

    Zbog sve češćih napada napuštenih pasa, godišnje se izdvaja više stotina miliona dinara iz budžeta lokalnih samouprava za odštetu, a samo Niš godišnje plati više od 100 miliona dinara zbog ujeda. Isplaćuju se i odštete zbog udara autom, ali i zbog napada na stada. Bujanovac i druge opštine plaćaju i hvatanje pasa, u okolini Kragujevca i Čačka česti su napadi i na domaće životinje, a u Nišu je skoro milion dinara isplaćeno čak i zbog ujeda mačaka, pa gradonačelnica najavljuje komisije koje će ispitivati da li su ujedi bili lažni i ili građani obmanjuju Grad, dok se i dalje čeka ispunjenje višegodišnjeg obećanja za izgradnju prihvatilišta.

    detaljnije (13)
  • Opština Medijana (1)

    Centralna niška opština povećala budžet, a uvodi i "Igre bez granica"

    Drugim rebalansom budžeta, odbornici niške Opštine Medijana usvojili su povećanje od 11.334.000 dinara. Kažu da će povećanje iskoristiti za izgradnju novih letnjikovaca, kao i za nove manifestacije posvećene deci, kako bi nastavili sa "plodonosnom pronatalnom politikom". Najavljuju i sređivanje fasade i krova na zgradi opštine, kancelarijski nameštaj i zamenu klima uređaja. Opozicija kritikovala veća davanja za manifestacije od davanja za "socijalu".

    detaljnije (3)
  • Milorad Rajčević (7)

    Leskovčanin prvi Srbin koji je proputovao svet, pisao putopise i sakupljao autograme

    Naoružan čvrstom voljom i odvažnošću Leskovčanin Milorad Rajčević postao je prvi Srbin koji je obišao svet početkom 20. veka. Svoja putovanja, započeo je 13. marta 1910. godine, koja je nekoliko puta prekidao zbog ratova u kojima je učestvovao, a za 20 godina kao dopisnik Malog žurnala, proputovao je 70 zemalja i zapisivao svoja iskustva. Njegove zbirke sadrže i stotine potpisa kraljeva, prinčeva, državnih funkcionera i drugih znamenitih ličnosti tog vremena.

    detaljnije (3)
Kamion smeće Mediana

Niška "Mediana" kupuje gume za 10 miliona dinara

Javnu nabavku za ukupno 250 različitih auto-guma raspisalo je Javno komunalno preduzeće Mediana iz Niša. Procenjena vrednost nabavke je 10 miliona dinara bez pdv-a, a koliko će tačno Mediana platiti gume znaće se posle 8. maja.

rade drainac

Prokupačka Biblioteka raspisala konkurs za nagradu "Drainac"

Prokupačka Biblioteka raspisala je 55. po redu konkurs za prestižnu “Drainčevu nagradu za poeziju” koja se dodeljuje za najbolju zbirku pesama objavljenu tokom 2023. godine. Zainteresovani izdavači i autori koji pošalju knjigu pesama u tri primerka, mogu da konkurišu za ovogodišnju nagradu.

gradska uprava

Iste čak i slovne greške - da li je Gradska uprava Pirot "štelovala" tender za firmu poznatog biznismena

Gradska uprava u Pirotu platiće više od 30.000 evra novo vozilo marke "Suzuki" i parama građana kupiće ga od beogradske firme "Euro Sumar", čiji je većinski vlasnik poznati biznismen Branislav Grujić. Zahtevi koje je Gradska uprava imala u vezi sa vozilom pisani su kao da je u planu bio baš "suzuki jimny", pa je prekopirana i slovna greška sa sajta izabrane firme.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: