Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Grad Niš

Niška opozicija i 2. jun - jedni sigurno izlaze na izbore, drugi još bez odluke

Nakon što je predsednica Skupštine Ana Brnabić najavila da će svi lokalni izbori biti održani 2. juna, pojedini niški opozicionari i dalje ne znaju da li će izaći na izbore. Dok Stranka slobode i pravde čeka konačnu odluku koalicije “Srbija protiv nasilja”, lider Narodnog pokreta Srbije kaže da će sigurno nastupiti na izborima u Nišu. Iz Novog DSS-a smatraju da ima malo vremena da se poprave izborni uslovi i ni oni još ne znaju da li će učestvovati na izborima.

Kuršumlija

Kuršumlija sufinansira obnovu oronulih fasada

Kako bi obezbedili sigurnost i bezbednost građana od urušavanja fasada sa zgrada u Kuršumliji, lokalna vlast u tom gradu je izdvojila ukupno 6,7 miliona dinara bespovratne pomoći za sređivanje fasade, uz obavezno učešće stanara od najmanje 10 odsto od dobijenih sredstava.

psi lutalice hvatanje pasa KOSTA 20 JV

Milioni iz budžeta zbog napuštenih pasa i mačaka - novac odlazi bez dugoročnih rešenja

Zbog sve češćih napada napuštenih pasa, godišnje se izdvaja više stotina miliona dinara iz budžeta lokalnih samouprava za odštetu, a samo Niš godišnje plati više od 100 miliona dinara zbog ujeda. Isplaćuju se i odštete zbog udara autom, ali i zbog napada na stada. Bujanovac i druge opštine plaćaju i hvatanje pasa, u okolini Kragujevca i Čačka česti su napadi i na domaće životinje, a u Nišu je skoro milion dinara isplaćeno čak i zbog ujeda mačaka, pa gradonačelnica najavljuje komisije koje će ispitivati da li su ujedi bili lažni i ili građani obmanjuju Grad, dok se i dalje čeka ispunjenje višegodišnjeg obećanja za izgradnju prihvatilišta.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: