Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

  • Bulevar Gorana Ostojića (4)

    Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna "ako vreme posluži"

    Probijanjem brda kod kružnog toka na Bulevaru Nikola Tesla nastavljeni su radovi na izgradnji Bulevara Gorana Ostojića, kojim će opštine Crveni Krst i Pantelej biti spojene. Ukoliko ih vremenski uslovi posluže, radnici navode da će do kraja juna radovi biti završini.

    (22) detaljnije
  • Stanovi za bezbednjake (1)

    Radar: Nameštanje tendera za izgradnju stanova u Nišu

    Uslovi na tenderu vrednom oko 15 miliona evra, po svemu sudeći za izgradnju stanova za pripadnike bezbednosnih snaga, Vojske, MUP-a i BIA u Nišu i drugim gradovima, pravljeni su tako da taj posao dobije srpski i ogranak turske građevinske firme Tašjapi , zaključuje se iz telefonskog razgovora bivšeg v. d. generalnog direktora Infrastruktura železnica Srbije Nebojše Šurlana i Miloša Popovića, šefa kabineta doskorašnje premijerke Ane Brnabić. Razgovor Šurlana i Popovića objavio je Radar , a navodi da je možda presudna bila činjenica da se turska firma na tender javila kao deo konzorcijuma, u kojem je bio i Milenijum tim , firma koja je često angažovana na državnim projektima.

    (15) detaljnije
  • izbori 23 KOSTA

    Seoba Srba pred izbore: Ko će sa kim na lokalu ne znaju ni vlast, ni opozicija

    Datum lokalnih izbora još nije poznat, ali je kampanja već počela - dolaze poslanici opozicije, formiraju se nove grupacije, a predstavnici vlasti šetaju po Srbiji i hvale se i urađenim i onim što bi trebalo da bude, a što uveliko kasni. U Nišu prva istraživanja pokazuju da SNS i SPS ni zajedno neće imati većinu dok se i sama opozicija deli, u Bujanovcu predstavnici i Srba i Albanaca rade na zajedničkim listama, a uz Niš i grad Čačak spada u jedan od onih u kojima bi, prema anketama, SNS mogao da izgubi vlast. Ipak, u srcu Šumadije kragujevački naprednjaci su pregovorima u Beogradu spasili koaliciju i sačuvali još jedan mandat "na staklenim nogama".

    (10) detaljnije
Nišvil

Njujorška fank esencija dolazi na "Nišvil"

Jedan od najpriznatijih svetskih fank bendova Brooklyn Funk Essentials nastupiće u glavnom programu 15. avgusta predstojećeg Nišvil džez festivala.

policija auto-put

Automobil sleteo s auto-puta kod Doljevca

53-godišnji vozač prevezen je u niški Klinički centar nakon što je njegov automobil sleteo s auto-puta kod Doljevca.

krpelj

U petak i subotu prvo prskanje protiv krpelja u niškim parkovima i izletištima

I dok još traje tender za izbor privatnog partnera za poslove dezinsekcije i deratizacije, u Nišu će 29. i 30. marta biti obavljeno prvo prskanje za suzbijanje krpelja. Kako je objašnjeno iz Uprave za imovinu, to je obaveza koja je ostala iz prošlogodišnjeg ugovora kao nerealizovana.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: