Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Novi DSS, Niš moj grad

Novi DSS izlazi na izbore sa "Niš, moj grad"

Odlukom većine Novi DSS i Niš, moj grad izaći će na lokalne izbore u Nišu i njihova lista zvaće se “Ujedinjeni - Nada za Niš”. Kažu da su u pregovorima sa 5 političkih stranaka i 15 udruženja, kao i to da bi za opoziciju bilo najbolje da se uz njih formira još samo jedna kolona. Očekuju pobedu i najavljuju transparentnu vlast, kao i to da bi Niš mogao biti evropska prestonica kulture do kraja njihovog mandata.

uskrsnja prodaja, os vozd karadjordje, foto ljubica jocic 13

Foto-vest: Učenici Voždove škole u Nišu održali uskršnju prodaju

Ukrašena drvena jaja ili ona od stiropora, uskršnja dekoracija, igračke, knjige, narukvice i druge sitnice bile su na imrovizovanim tezgama u dvorištu Osnovne škole "Vožd Karađorđe" u Nišu na kojima su prodavali učenici od prvog do četvrtog razreda i predškolci. Kupci su bili roditelji, staratelji, bake, deke, rođaci i komšije, a novac će iskoristiti da ulepšaju sebi poslednje dane ove školske godine.

Spomenik Šaban Bajramović

Privremeno stopirana sporna promena naziva Bulevara Šabana Bajramovića

Na sutrašnjoj sednici Skupštine Grada Niša neće se razmatrati o predlozima da Bulevar Šabana Bajramovića promeni naziv u Bulevar Saše Švabića Švabe, dok je čuveni muzičar trebalo da nasledi Stočni trg. Odluka je doneta nakon sastanka koji je predsednik Skupštine Boban Džunić održao sa predlagačima ovih inicijativa. Navodi da nije u pitanju “getoizacija” ili “rasizam” zato što su predlog uputili Romi iz Ulice Đuke Dinić.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: