Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

  • Ljiljana Krasić

    Osuđena direktorka Muzeja u Prokuplju, falsifikovala ostavku bivšeg direktora

    Ljiljana Krasić, direktorka Narodnog muzeja "Toplice" u Prokuplju, osuđena je prvostepenom presudom Osnovnog suda u tom gradu na 8 meseci zatvora, s tim da se kazna neće izvršiti ako za godinu dana ne ponovi krivično delo. Ona je nepravosnažno osuđena jer je falsifikovala potpis ostavke tadašnjeg v. d. direktora Muzeja koju je sama sačinila i ostavku predala Skupštini koja je trebala na osnovu toga da ga smeni, a na njegovo mesto imenuje nju za v. d. direktorku Muzeja.

    detaljnije
  • Neeksplodirana bomba

    Zbog uklanjanja zaostale bombe naređena evakuacija dela Niša u nedelju

    Stanari zgrada na Bulevaru Nikole Tesle i ulica Aleksandra Medvedeva i Beogradske moraće do nedelje, 21. aprila u 7 sati napustiti svoje objekte, naređenje je Gradskog štaba za vanredne situacije Niša, jer je tada planirano uništavanje bombe zaostale iz NATO bombardovanja koja je pronađena na gradilištu Naučno-tehnološkog parka u naselju Stevan Sinđelić. Za stanare ovog dela Niša organizavan je smeštaj na različitim lokacijama do trenutka uništenja bombe.

    detaljnije
  • Slaviša Dinić

    Slaviša Dinić: Vlast deli decu na beogradsku i decu iz ostatka Srbije

    Najavu predsednika Privremenog organa Grada Beograda Aleksandra Šapića da će svi osnovci i srednjoškolci u tom gradu dobiti pomoć od 20.000 dinara Slaviša Dinić iz niškog ogranka stranke Zajedno smatra “licemernom” i kaže da tako aktuelna vlast počinje da deli decu na beogradsku i decu iz ostatka Srbije.

    detaljnije
  • Odred izviđača

    "Stazama Josifa Pančića" - prolećna akcija niških izviđača

    Izviđači i planinke iz Odreda "Josif Pančić" iz Niša organizovaće od petka, 19. do nedelje, 21. aprila 15 kilometara dugu ekološku šetnju u Donjoj Trnavi. Akcijom žele da promovišu ekološku svest i očuvanje prirode, ali i obeleže 210 godina od rođenja čuvenog Josifa Pančića, kao i predstojeći Dan planete Zemlje.

    detaljnije
  • Medicinski fakultet

    Kandidat za dekana niškog Medicinskog - stomatolog i član Izvršnog odbora Vulinove stranke

    Ako Savet fakulteta usvoji taj predlog, novi dekan Medicinskog fakulteta u Nišu biće Aleksandar Mitić, sadašnji prodekan za nastavu na Stomatologiji i v. d. direktora Klinike za dentalnu medicinu. On je i član izvršnog odbora Vulinovog Pokreta socijalista, iako prema Statutu fakulteta dekan ne može da bude u organu političke stranke, a prema Zakonu to ne sme ni direktor zdravstvene ustanove. Mitić za Južne vesti kaže da će se povući sa svih drugih funkcija ako bude izabran za dekana.

    detaljnije (9)
psi lutalice hvatanje pasa KOSTA 20 JV

Milioni iz budžeta zbog napuštenih pasa i mačaka - novac odlazi bez dugoročnih rešenja

Zbog sve češćih napada napuštenih pasa, godišnje se izdvaja više stotina miliona dinara iz budžeta lokalnih samouprava za odštetu, a samo Niš godišnje plati više od 100 miliona dinara zbog ujeda. Isplaćuju se i odštete zbog udara autom, ali i zbog napada na stada. Bujanovac i druge opštine plaćaju i hvatanje pasa, u okolini Kragujevca i Čačka česti su napadi i na domaće životinje, a u Nišu je skoro milion dinara isplaćeno čak i zbog ujeda mačaka, pa gradonačelnica najavljuje komisije koje će ispitivati da li su ujedi bili lažni i ili građani obmanjuju Grad, dok se i dalje čeka ispunjenje višegodišnjeg obećanja za izgradnju prihvatilišta.

celovar

U Babušnici organizuju takmičenje u pripremi celovara - čorbe od livadskog zelja

Ekipe koje žele da se nadmeću u pripremi celovara, čorbe od livadskog zelja u kojoj nema mesa, mogu se prijaviti za učešće u takmičenju "Celovarijada" koje će biti održano 2. maja na babušničkom izletištu "Šanac".

Slaviša Trajković, novi-stari dekan; foto: privatna arhiva

Građevinsko-arhitektonski fakultet u Nišu dobio novog-starog dekana

Jednoglasno, sa 20 glasova za, prof. dr Slaviša Trajković ponovo je izabran za dekana Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, a među prioritetima u novom mandatu, kako kaže novi-stari dekan, jesu zapošljavanje asistenata, aktivno učestvovanje u međunarodnim naučno-istraživačkim i razvojnim projektima, kao i rekonstrukcija i adaptacija zgrade fakulteta.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: