Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Grad Niš

Niška opozicija i 2. jun - jedni sigurno izlaze na izbore, drugi još bez odluke

Nakon što je predsednica Skupštine Ana Brnabić najavila da će svi lokalni izbori biti održani 2. juna, pojedini niški opozicionari i dalje ne znaju da li će izaći na izbore. Dok Stranka slobode i pravde čeka konačnu odluku koalicije “Srbija protiv nasilja”, lider Narodnog pokreta Srbije kaže da će sigurno nastupiti na izborima u Nišu. Iz Novog DSS-a smatraju da ima malo vremena da se poprave izborni uslovi i ni oni još ne znaju da li će učestvovati na izborima.

Kuršumlija

Kuršumlija sufinansira obnovu oronulih fasada

Kako bi obezbedili sigurnost i bezbednost građana od urušavanja fasada sa zgrada u Kuršumliji, lokalna vlast u tom gradu je izdvojila ukupno 6,7 miliona dinara bespovratne pomoći za sređivanje fasade, uz obavezno učešće stanara od najmanje 10 odsto od dobijenih sredstava.

Saobraćajna policija, kontrola saobraćaja

Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Tokom marta policija otkrila je i sankcionisala ukupno 5.050 prekršaja u Nišavskom okrugu, najviše zbog prekoračene brzine, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog preticanja i vožnje pod dejstvom alkohola i narkotika. Iz policije kažu da je zabeleženo smanjenje lako povređenih u saobraćajnim nezgodama u odnosu na prošlu godinu.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: