Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 11. 4. 2012.

| Politika

Aleksinački pokret za promene predao listu

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
aleksinacki-pokret-za-promene

Izbornoj komisiji u Aleksincu predata je prva izborna lista jedne grupe građana.

Ipak, kako je potvrđeno Južnim vestima, zbog određenih tehničkih nedostataka ova lista još nije potvrđena, ali u APP kažu da će nedostaci biti ispravljeni tokom dana.

- Problem su neke potvrde o državljanstvu, ali to će biti rešeno veoma brzo. Što se potpisa tiče predali smo i više nego što treba - kaže Miloš Paović, aleksinački novinar i glumac, jedan od dvojice kopredsednika APP.

Listu predvodi Jovan Živić, generalni sekretar Stonoteniskog saveza Srbije. Druga je Saška Pavlović, apsolvent mašinstva, a treći Miloš Paović.

Ova grupa građana, kako je rečeno, između ostalog traži da opštinski Većnici, predsednik Skupštine opštine i njegov zamenik, svoje funkcije obavljaju volonterski, a da plate primaju samo oni "profesionalci", odnosno oni za koje ima potrebe za punim radnim vremenom.

- Ako bi uveli taj model, samo na konto njihovih plata iz aleksinačkog budžeta bi u toku jedne godine bilo uštedjeno oko 500.000 evra. Taj novac bi mogao da se preusmeri za neke druge aktivnosti - izjavio je drugi kopredsednik APP Dušan Ostojić, gostujući u emisiji "15 minuta" na Južnim vestima..

Specifičnost ove liste je i što njeni lideri nisu u vrhu liste. Tačnije, Miloš Paović je na 3, a drugi kopredsednik Dušan Ostojić tek na 9. mestu.

- Imali smo čak i jedan paradoks. Niko nije hteo u vrh liste! Nama funkcije nisu bitne, želimo da se izborimo za naše principe i program - kaže Paović.

Ono što je takodje novina je i što je na listi jednak broj žena i muškaraca. Kod ostalih žene najčešće imaju samo zakonski minimum od 30 posto.

- Na našoj listi je od 20 kandidata, 10 žena i 10 muškaraca. Smatramo da su žene zapostavljene u politici, a sve ukazuje da su mnoge žene izuzetno uspešne u svojim poslovima - kaže Ostojić.

Ceo razgovor sa Ostojićem možete pogledati u nastavku ovog teksta.

U Aleksincu je do sada potvrđeno 7 izbornih listi i to DS, SRS, URS, Preokret, SNS, DSS i koalicija oko SPS.

"15 minuta" - 11. april, gost Dušan Ostojić, Aleksinački pokret za promene

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad

    14:07 // 12. 4. 2012.

    Nek je sa srecom. Jedino ovakve opcije mogu povratiti sjaj i ponos nekdasnjeg "bisera carigradskog druma".
    Znam ove ljude i znam da imaju uspesne karijere u svojim poslovima, zato verujem da nemaju lose namere.
    Inace, jedini imaju konkretan program za razvoj opstine Aleksinac.
    Nek je sa srecom

  • Jovana Bilic

    12:06 // 11. 4. 2012.

    Dusan Ostojic je jedini covek u Aleksincu za koga vredi glasati, mada je s druge strane bi clan DS-a, dugo godina. Ja ne zivim bas u Aleksincu ali vidim da taj njihov pokret ima podrsku u gradu ali po selima slabo znaju za njih. Neka obidju sela ako misle da se ozbiljno bave politikom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: