Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 8. 7. 2014.

| Politika

Antić: EPS-ov postupak nezakonit i bahat

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Zoran-Antić,-gradonačelnik-Vranja-SPS.jpg
Antić optužuje EPS za nezakonitu demontraciju sile isključenjem javne rasvete

Povodom jučerašnjeg nenajavljenog isključenja javne rasvete na teritoriji grada Vranja saopštenjem za javnost oglasio se gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

On je, nakon sastanka sa rukovodstvom Direkcije za izgradnju i razvoj, Gradskim javnim pravobraniocem i članom Gradskog veća zaduženim za budžet povodom isključenja javne rasvete, bez ikakve opomene i upozorenja, a na osnovu dobijenih podataka, taj postupak ocenio kao nezakonit.

- Ovakav postupak Elektroprivrede Srbije nema pravno utemeljenje iz razloga što postoji procedura prilikom isključenja u vidu upozorenja ili opomene pred utuženje, koja je na primeru Vranja izostala. Gospoda iz Elektroprivrede nije ispoštovala član 143. stav 7. tačka 3. Zakona o energetici i član 31. i 32. stav 2 Uredbe o uslovima isporuke i snabdevanja električnom energijom. Dakle, EPS-ov postupak je nezakonit, krajnje bahat i neprimeren prema građanima Vranja – kaže Antić.

On dodaje da su odlukom da isključe javnu rasvetu, bez poštovanje zakona, ugrozili bezbednost građana, kao i stanje javnog reda i mira, što je izazvalo opravdano nezadovoljstvo.

- Zbog toga sam doneo odluku da svim relevatnim institucijama u zemlji uputim protestno pismo jer je ovakav postupak oličenje necivilizovanog i monopolističkog ponašanja koje najoštrije osuđujem. Utoliko pre, što nije izmiren samo jedan račun u iznosu od 2.201.040 dinara za maj i rata za reprogram za jun mesec u iznosu od 260.938 dinara. U pitanju je problem tehničke prirode i Grad će svoje obaveze prema EPS-u  danas ispuniti. Inače, od 7.jula 2012.godine na ime javne rasvete Direkcija je uplatila preko 80 miliona dinara, a redovno servisira i reprogram duga iz prethodnog perioda. To činimo i kada su svi ostali budžetski korisnici u pitanju, kao i Gradska uprava – navodi Antić.

Prema njegovim rečima, poštovanje zakona, odgovornost i korektnost nisu principi kojim su se rukovodili u EPS-u, već su demonstrirali silu na štetu građana i samog grada.

- Kao odgovor na ovakvo, blago rečeno, neprimereno ponašanje, preduzećemo kontra mere, a to je da sve saobraćajnice gde su izvodili radove vrate u pređašnje stanje, ne ofrlje, kako su to do sada činili, već po propisanim standardima. Takođe, otvoreno postavljam pitanje odgovornima u EPS-u kako su mogli da postave stub na vodovodnu mrežu i ko će snositi štetu? Po svemu sudeći imamo državu u državi, u kojoj se ne poštuju pravila, već se „ad hok“ donose odluke. Danas Vranje bez javne rasvete, sutra neki drugi grad jer im se može ili im neko smeta. Jednom rečju, nekom majka, drugom maćeha. U pravno uređenoj državi za koju se svi zalažemo, doduše pojedinci deklarativno, za ovakav postupak neko bi morao da snosi odgovornost. Voleo bih da tako bude, ali u bajke više ne verujem. Zato se u ime EPS-a izvinjavam svim građanima Vranja jer oni to neće uraditi – zaključuje Antić u saopštenju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • uvedite kontrameru

    09:06 // 9. 7. 2014.

    naplatite EPS taksu za bandere,kablove, trafostanice u gradu, zahvaljujući kojima prihoduju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: