Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:23, 16. 12. 2015.

| Politika

Arsović prešao u Pokret socijalista

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Topličke vesti, Južne vesti
Potpisuju pristupnice
Kovačević (levo), Badićeva i Arsović potpisuju pristupnice Pokretu socijalista; Foto: Topličke vesti

Pokret socijalista (PS) postao je parlamentarna stranka u Prokuplju nakon što su tri odbornika, među kojima je i bivši predsednik Opštine Milan Arsović iz DS, prešla u Vulinovu stranku.

Pored Arsovića partiji Aleksandra Vulina su se pridružili i Vesna Badić i Milan Kovačević, koji su u lokalnu Skupštinu ušli kao kandidati DSS. Svo troje do sada su nastupali kao odbornički klub "Socijalna pravda".

Svoj postupak da radikalno promeni političko angažovanje Arsović je u izjavi za Topličke vesti objasnio "željom da doprinese osposobljavanju Prokuplja za šanse i izazove 21. veka".

Još kada smo formirali odbornički klub „Socijalna pravda“ stavili smo čoveka u prvi plan, tako da je pristupanje "Pokretu socijalista" normalan sled, jer želimo da naše dosadašnje iskustvo koje smo stekli u obavljenju javnih funkcija stavimo u službu socijalne pravde za sve naše građane - rekao je Arsović.

Novi članovi Pokreta socijalista Nekad demokrate, sada socijalisti; Foto: Topličke vestiZamenik predsednika Pokreta socijalista Dragan Todorović je bio veoma zadovoljan ovim "transferom" i ocenio da "veliki broj građana iz svih struktura podržava ideju njegove stranke i ideju Srpske napredne stranke" koja je njihov ključni koalicioni partner.

Pristupanje ovih odbornika našoj partiji ocenjujem više nego pozitivno, jer to predstavlja jačanje levice i Pokreta socijalista – rekao je Todorović.

Konferenciji za novinare na kojoj je ozvaničena ova politička saradnja su prisustvovali i Prokupčanin Ratko Zečević, inače počasni predsednik Pokreta socijalista i lider prokupačkog SNS Darko Laketić.

Veoma je značajno što je Pokret socijalista u lokalnom parlamentu dobio odbornike jer na taj način i politika SNS dobija adekvatnu podršku u skupštini Opštine Prokuplje, a to je zapravo politika koju sprovodi premijer Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Laketić.

Podsetimo, na poslednjim lokalnim izborima 2012. godine DS je osvojio 16 odbornika, SNS 12, URS 8, SPS 9, Pokret za jug 6, DSS 3, Crnogorska stranka 1.

Većinu u parlamentu su tada formirali DS, URS, SPS i DSS. Za predsednika Opštine je izabran Boban Lepojević (DS), a za zamenika njegov partijski kolega Milan Arsović, koji je pre toga bio predsednik.

Posle svega 3 meseca, Demokratska stranka je izbačena iz koalicije, a na njihovo mesto je došla Srpska napredna stranka.

Međutim, zbog čestih partijskih preletanja odbornika danas je teško utvrditi koja partija ima koliko predstavnika u lokalnoj Skupštini.


Bivši demokrata sa bivšim julovcima

Milan Arsović Od demokrate do socijaliste; Milan Arsović, arhivska fotografijaMilan Arsović je godinama bio istaknuti funkcioner Demokratske stranke, u koju se učlanio još novembra 1996. godine.

U dva mandata je bio predsednik Opštinskog odbora stranke, jednom i predsednik Okružnog odbora, a zauzimao značajne javne funkcije i na nacionalnom nivou u vreme dok je vladu Srbije vodila Demokratska stranka.

Međutim, maja 2015. godine je sa još nekoliko odbornika DSS, SPS i SDP formirao odborničku grupu "Socijalna pravda", a nekoliko dana kasnije zbog toga isključen iz DS.

Njemu se već nekoliko godina sudi za korupciju. Po optužnici prokupačkog tužilaštva Arsović je kriv za spornu izgradnju dečijih igrališta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • STOLIC

    21:56 // 22. 12. 2015.

    To je Srbija Ima ga svugde samo ne u CORCI gde mu je mesto Naravoucenije Deco kradite lazite i imacete postovanje i novac A ne da budete poput roditelja Koji rade i muce se radeci za bednu platu I bicete kao i oni POSTENI I BEZ PARA... EEE SRBIJO SRAM TE BILO....

  • j

    17:19 // 16. 12. 2015.

    Gnusno. Da su prešli u SNS, kao svi preletači ali u Trabant One man party, Vulinovu JUL stranku koja će postojati koliko i Vulin (jednokratno) kod čoveka koji je sve negativno protiv čega su se borili 20 godina.Dno dna. Ništa mi u nije više jasno u ovoj našoj jadnoj banana državici...

  • xyz

    17:05 // 16. 12. 2015.

    Sada će sigurno biti oslobođen svih optužbi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: