Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:37, 22. 1. 2014.

| Politika

Bira se novi predsednik vranjske Skupštine

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Supština-grada.JPG-.JPG
Na čelu Skupštine ponovo bi se mogao naći naprednjak Dejan Tričković

U Vranju je za 27. januar zakazana sednica Skupštine Grada na kojoj treba da bude izabran novi predsednik Skupštine, nakon što je Dejan Tričković (SNS) podneo ostavku.

U utorak uveče je odbornicima dostavljen materijal, te se još uvek ne pominju imena, mada se spekuliše da bi to ponovo mogao biti Tričković.

- Ne znam, nisam još uvek razmišljao tome - kaže Tričković za Južne vesti.

Tehnički, predsednik se bira iz redova odbornika, a kako predsednik u ostavci Dejan Tričković pojašnjava, potrebno je da jedna trećina odbornika, tačnije njih 22, predloži kandidata koji treba da ima podršku 33 ili više odbornika.

Trenutna politička situacija u gradu gde se ne zna ko je vlast, a ko opozicija, prilično zbunjuje. Naime, SNS je po nalogu stranke napustio vlast, a odbornička grupa u Skupštini trebalo bi da deluje kao opozicija.

Sa druge strane, SPS je pre Nove godine pozvao demokrate da postanu deo vladajuće koalicije, ali, kako saznajemo, i dogovori oko toga se odvijaju prilično sporo.

- Mi smo imali jedan susret u prostorijama naše stranke u ovoj godini. Tada je dogovoreno da se donese nekakva platforma o saradnji, ali do nekih konkretnijih dogovora nije došlo - kaže prvi čovek vranjskih demokrata Goran Stefanović.

Ipak, već za utorak, 28. januara u podne, zakazana je i 21. sednica lokalnog parlamenta, na kojoj će biti donete odluke o dodeli „Specijalnog javnog priznanja 31. januar“ i „Javnog priznanja 31. januar“ za Dan grada, 31. januar.

Tada bi trebalo da odbornici potvrde odluku Komisije za mandatno-imunitetska i administrativna pitanja i izbor i imenovanje Skupštine grada Vranja o dodeli Javnog priznanja „Povelja zahvalnosti“.

Podsetimo, vlast u Vranju činila je koalicija naprednjaka, URS-a i stranaka okupljenih oko SPS-a, da bi najpre iz vlasti bio izbačen URS, a ubrzo je i centrala SNS, nakon tuče naprednjaka u centru Vranja , raspustila Gradski odbor i pozvala svoje članove da napuste vlast i rukovodeća mesta. U koaliciji sa SPS-om nakon toga se našla i opoziciona LDP koju je DS nazvao "trgovinom izbornom voljom građana", a nakon smene većnice Nele Cvetković iz URS-a, njeno mesto je zauzeo član LDP-a Nemanja Nuhijević.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: